Subota, 26.03.2011.

Sinj: Prvenstvo Hrvatske u atletici



Na novoizgrađenoj atletskoj stazi na Športskom centru 'Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić' danas je održano prvo službeno natjecanje 'Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2011. na 10.000 m i hodanje na stazi'.
U disciplini 3.000 metara hodanje - mlađe juniorke, prvo mjesto osvojila je Martina Strmečki iz HAAK Mladost-Zagreb s rezultatom 19:00:56. Druga je, s rezultatom 19:39:56 bila Iva Čutura iz AK Agram Zagreb, dok je treće mjesto pripalo Slavici Marasović iz AK Zagreb-Ulix s rezultatom 20:04:81. U disciplini 5.000 metara hodanje-seniori najbolji je bio Želimir Haubrih iz AK Dinamo-Zrinjevac-Zagreb s rezultatom 26:05:14. Drugoplasirani je Berislav Devčić iz AK Veteran-Zagreb s vremenom 27:18:68, dok se na treće mjesto plasirao Sanel Tubić iz AK Albona–Labin s vremenom 30:05:19.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Trogirski gusari za Lucijana

Udruga osoba s invaliditetom Trogir i vlasnik broda-restorana 'Tirena' Bogomir Vuković – Bobo, pridružili su se akciji prikupljanja novčane pomoći za potrebe liječenja Lucijana Ćosića.
Danas i sutra, na 'Tirani', koja je usidrena ispred trogirske rive, organizirana je prava gusarska fešta. Cjelokupan novčani prihod, koji se prikupi tijekom dvodnevne gusarske zabave, kao i donacija posjetitelja broda, bit će uplaćen na Lucijanov žiro–račun.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sjećanje na podkamešničke žrtve

U sjećanje na jedan od najmasovnijih i najokrutnijih nacističkih pokolja na hrvatskim prostorima, izvršen u Podkamešničkim selima 28. i 29. ožujka 1944. godine, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine (UABA-CK), sutra će položiti vijence u selima Podi, Voštane i Krivodol. Okupljanje je u Podima u 10 sati.
U pokolju pripadnika zloglasne njemačke postrojbe, Hitlerove divizije 'Princ Eugen' stradalo je više od 1500 civilnih žrtava, žena, djece i staraca. Iz Udruge pozivaju građane Cetinske krajine da im se pridruže sutra na polaganju vijenaca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natjecanje osnovnih škola u atletici

Na atletskoj stazi ŠC 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić' u Sinju, jučer je održano natjecanje osnovnih škola Cetinskog kraja u atletici. U ukupnom poretku pobjednici su: OŠ 'Marka Marulića' Sinj, u kategoriji muškaraca, i OŠ 'Trilj', u kategoriji žena.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Dan narcisa u Sinju

Klub žena liječenih na dojci Sinj 5. godinu za redom obilježio je Dan narcisa. Danas su na sinjskoj pijaci članice i članovi Kluba prodavali cvijeće. Žene oboljele i liječene od raka dojke upoznavale su građane, kroz osobni razgovor, s problemima s kojima se susreću i načinima na koji se može pripomoći radu Kluba. Kao i mnogo puta, kada je humanost na dijelu, stanovnici Cetinskog kraja pokazali su se u pravom svijetlu. Rijetko je tko prošao pored postavljenog štanda prepunog cvijeća, a da nije dao svoj osobni financijski prilog. Inače, danas prodano cvijeće, Klubu žena liječenih od raka dojke donirali su brojni građani i vlasnici sinjskih cvjećarnica. Isto tako, pored podjele cvijeća članice sinjskog Kluba žena liječenih na dojci dijelile su i edukativne materijale.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Održan sastanak ŠRU 'Didovina'

Uprava športsko-ribolovne udruge 'Didovina' Otok sinoć je održala sastanak sa predsjednikom i tajnikom Udruge. Odlučeno je da će se od 1. do 30. travnja vršiti upis novih članova, koji se mogu javiti predsjedniku Frani Ercegu ili tajniku Josipu Norcu. Također je dogovoreno kako će se 2. Utrka lađa održati 28. kolovoza 2011., a 3. Žabarijada 16. listopada 2011., u okviru proslave Dana općine Otok.
ŠRU 'Didovina' u stalnom je kontaktu sa Ministarstvom kulture i Konzervatorijskim odjelom Split. Tako će u idućih 20-tak dana dva etnologa obići lađe. S upravom udruge dogovoriti će način zaštite lađa kao pokretne kulturne baštine, potvrditi repliku istih, te pri Ministarstvu kulture zaštititi vještinu izrade lađa. U suradnji sa ŠRD 'Cetina' Sinj, 'Didovina' nastoji dogovoriti 1. športsko – ribolovno natjecanje lađa, a sve u svrhu rekreacije, športa, kulture, zabave i turizma.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ljetno računanja vremena

Ljetno računanje vremena ove godine počinje sutra u dva sata ujutro, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.
Na ljetno računanje vremena prelazi se pomicanjem za jedan sat unaprijed, tako da se vrijeme u dva sata ujutro računa kao tri sata.
Vrijedi napomenuti kako će se s prelaskom na ljetno računanje vremena električna energija obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću od 22 do 8 sati. Početak ljetnog računanja vremena znači i da za vrijeme vožnje danju ne moraju biti upaljena svjetla na automobilima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogat športski vikend iz kojeg najavljujemo:

KOŠARKA
26.03.2011. subota, A1 košarkaška liga za prvaka 2. kolo, 20,15 KK Alkar-KK Split

NOGOMET
27.03.2011. nedjelja, 2.HNL ,20.kolo, 16,00 NK Junak –Croatia MV

26.03.2011. subota, 3. HNL,22. kolo, 15,00 NK Hrvace – NK Omiš
4. HNL, 16,30h GOŠK KG-OSK

27.03.2011. nedjelja
16,30 NK Glavice –NK Urania,

Županijska nogometna liga
16,00h NK Čaporice Trilj-NK Vrlika
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Vremenske su prilike povoljne za vožnju, a kraći su zastoji mogući na dionicama cesta gdje traju radovi.

Na autocesti A 1, od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika (u smjeru Splita).

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
IZVOR: HAK
...