Petak, 26.03.2010.

Županija financirala izgradnju objekta vrijednog 3,5 milijuna kuna

Učenik prvog razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Hanu, Rino Čačija, zajedno sa županom Antom Sanaderom i ravnateljem te škole Tomislavom Budimirom, u četvrtak je simboličkim presijecanjem vrpce predao na upotrebu novoizgrađenu školsku sportsku dvoranu.

Izgradnja dvorane stajala je 3,5 milijuna kuna, a novac je u cijelosti osiguran iz županijskog proračuna. Županija je dala još 154 tisuće kuna za nabavu opreme, a Grad Sinj je s 200 tisuća kuna financirao uređenje okoliša.

Dobra suradnja Otvaranje novoizgrađene dvorane koja će, osim učenicima, biti na raspolaganju i sportskim udrugama, upriličeno je u povodu Dana škole koji se obilježava uz svjetski Dan voda.

Svečanosti su nazočili svi učenici i učitelji škole, predstavnici Grada Sinja, dožupan Luka Brčić i Zdravko Omrčen, pročelnik Županijskog upravnog odjela za društvene djelatnosti. Dvoranu je blagoslovio mjesni župnik fra Luka Banić.

Predajući dvoranu na upotrebu učenicima, župan Ante Sanader istaknuo je dobru suradnju između Županije, Grada i škole i naglasio da će prema istom modelu Županija financirati izgradnju dvorana i u drugim školama koje još nemaju takve objekte.
Toni Paštar / EPEHA
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

Direktor tvrtke Autoprijevoz Sinj, Jakov Jerkan odbio pregovarati sa miriteljem Ivanom Matešićem

Sindikati koji djeluju u tvrtci Autoprijevoz danas su trebali početi postupak mirenja  sa vlasnikom tvrtke, no to se nije dogodilo. Naime, direktor tvrtke  Jakov Jerkan odbio je pregovarati sa miriteljem Ivanom Matešićem pa se postupak prolongirao do ponedjeljka kada će biti angažiran drugi miritelj.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Braniteljska zadruga Patriot i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati sutra, 27. ožujka, od 9,00 do 13,00 sati, u Sinju

Obavijest

Za redovnu Izbornu skupštinu pripremaju se članovi Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja UTIS. Skupština će se održati sutra, 27. ožujka, s početkom u 10,00 sati, u Gradskoj vijećnici

Streetruners Party

Na prostoru budućega Club Housea, u Ruduši, u subotu, 27. ožujka, održat će se Party povodom 10. obljetnice osnivanja motokluba Streetrunners Sinj. Nazočne će zabavljati domaći bendovi.

Obavijest

Društvo za očuvanje i promicanje kulturne baštine „Košuta“ iz Košuta u sklopu koje djeluje dječja radionica pripremilo je radove  na temu proljeća i Uskrsa koje  će izložiti i prodavati  na Cvjetnicu u Trilju u dvorištu župne crkve  prije i poslije sv. mise u 10 sati.

Sport

Sutra, 27. ožujka, od 15 sati u susretu 2. HNL u Sinju će se sastati domaći Junak i Solin, a u isto vrijeme u utakmici   4. HNL u Otoku će igrati OSK i Mladost iz Prološća. Hrvace su slobodne.

Sutra, 27. ožujka, u 20 sati u sinjskoj dvorani će se sastati  Alkar i Cetina iz Trilja u posljednjem kolu A2 košarkaške lige.

Sutra, 27. ožujka, u Trilju u suretu 1. Dukat rukometne lige od 18 sati sastaju se Pršuti Voštane i vodeća Gorivca, a u 17 sati u Sinju u susretu 2. rukometne lige igraju Kamičak i Dubrovnik 1974.

Obilazak mjesnih odbora

Dogradonačelnica Sinja Elena Perković-Paloš i savjetnik gradonačelnika za graditeljstvo i Gospodarsku zonu Kukuzovac Zoran Marasović nastavljaju obilazak mjesnik odbora na području Sinja. Sutra, 27. ožujka, će posjetiti Jasensko, Čitluk i Karakašica. Obilazak počinje u 9,30 u Jasenskom.

Petar Jukić osvojio je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz matematike

Petar Jukić, učenik 8. razreda OŠ Fra Pavla Vučkovića, osvojio je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz matematike, te se plasirao na državno natjecanje koje će se održati u svibnju. Mentor je nastavnica Nada Bošnjak.

Dan narcisa

Klub žena liječenih na dojci Sinj organizira akciju Dan narcisa. Od 15 do 19 sati na sinjskoj pijaci prikuplja se cvijeće koje će se prodavati sutra 27. ožujka. Cilj akcije je podizanje svijesti žena o važnosti pravovremenih  pregleda za izliječenje karcinom dojke.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazivat će se znanstveno – fantastični triler “Distrikt 9”.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale te na cestama u gorju zbog mogućih odrona.

Vozače podsjećamo da od 28.ožujka, ne moraju voziti danju s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

U povodu blagdana Uskrsa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane su:
2. travnja (Veliki petak) od 15 do 23h,
5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14 do 23h,
Zabrana ne vrijedi na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK