Srijeda, 26.03.2008.

OBAVIJEST

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 27. ožujka, u vremenu od 8,00 do 14,00 sati doći će do prekida u snabdijevanju vodom na području grada Sinja, i to u sljedećim ulicama: Serdara Tomaševića, Put Pazara, Put Radošića, Kula, Put župića, Križanci, Kokoti, Gorućica, Luka i vojarna Petra Berislavića. Potrošače se moli da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

OBAVIJEST

Sve osobe s prebivalištem u pograničnom području Republike Hrvatske, koji imaju posjede, školuju se ili su zaposleni u pograničnom području Bosne i Hercegovine, dužni su se od sutra do 01. travnja javiti u policijsku postaju Sinj, te uz osobnu iskaznicu predočiti potvrde o zaposlenju ili školovanju u pograničnom području BiH, odnosno izvod iz katastra u republici BiH kojima dokazuju vlasništvo nad nekretninama u pograničnom području. Razlog tome je izdavanje graničnih propusnica za takve kategorije građana. Do sada je temelj za prelazak državne granice izvan graničnih prijelaza bilo prijavljivanje prebivališta u pograničnom području, a nakon izdavanja propusnica sukladno Sporazumu o pograničnom prijelazu između republike Hrvatske i
republike BiH,svi prelasci državne granice izvan zakonom utvrđenih graničnih prijelaza bez propusnica tretirat će se kao nezakoniti, te se sukladno Zakonu o nadzoru državne granice kažnjavati.

PROSVJED RADNIKA TVORNICE KONCA "DALMATINKA NOVA" d.d.



Pred tvornicom "Dalmatinka Nova" d.d. u stečaju Sinj, jutros se oko 10,00 sati okupilo 100 - tinjak radnika kako bi mirnim prosvjedom još jednom podsjetili javnost na svoj problem. Prema riječima sindikalnih čelnika Ive Radonje i Iva Delonge, Visoki trgovački sud Republike Hrvatske još uvijek nije riješio žalbu talijanskih poslodavaca na stečaj, iako je prošao rok, a stečajna upraviteljica tvrdi da radnike, dok se ne riješi žalba, ne može uputiti na Zavod za zapošljavanje, zbog čega su radnici bez ikakvih primanja. Radnici su nezadovoljni jer imaju informaciju da je uz 30 radnika koji rade u stečajnom timu upraviteljice Natalije Mladineo, nedavno na posao pozvano još 5 - 6 radnika, te da su svi prije nekoliko dana dobili plaće u prosjeku od dvije tisuće kuna.

SJEDNICA TURISTIčKOG VIJEćA TZ SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJE



U hotelu Sveti Mihovil u Trilju, održava se tematska sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice županije splitsko - dalmatinske. Tema sjednice je problematika i perspektiva razvoja turizma na području Dalmatinske zagore.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazuje se američki avanturistički akcijski film Zlatni kompas. Glavne uloge tumače Nicole Kidman i Daniel Craig. Film je priča o siročetu iz paralelnog svemira, svijeta koji živi i diše usporedo s našim, ali u kojem postoje bitne razlike. Kod njih vještice vladaju sjevernim nebom, a polarni medvjedi su najveći ratnici. Svaki je čovjek spojen s duhom životinje. Tajanstveni Magisterij koji vlada želi kontrolirati sve ljude, a jedina prepreka toj zloj nakani postat će siroče Lyra i magični Zlatni kompas.

SPORT

Mlada reprezentacija Hrvatske do 17 godina ispala je iz utrke za plasman na završnicu Europskog nogometnog prvenstva. U kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici, koja je igrana jučer u Hrvacama, izgubili su od reprezentacije švicarske rezultatom 0:1. Gol je, u 5. minuti sučeve nadoknade, nakon izvedenog kornera postigao švicarski vratar Borkovića, koji je inače iz Otišića.

Košarkaši Alkara večeras u Bedekovčini sa Zabokom igraju treći susret nastavka lige za ostanak u A1. Utakmica počinje u 19,00 sati.

Tradicionalni rukometni turnir, za djevojčice rođene 1994. godine, "Mali zeko Sinj 2008." počinje sutra u 9,00 sati. Na turniru će sudjelovati šest ekipa: Sesvete iz Zagreba, Sisak, Sinj, Knin, Koka iz Varaždina i Cetinka iz Trilja.
Poluzavršbnica turnira igrat će se sutra nakon 13,00 sati, a razigravanje će biti od 14,40. Turnir će završiti podjelom nagrada u 16 sati i 45 minuta.