Ponedjeljak, 26.03.2007.

PREDAVANJE «Bolonjski proces - studij budućnosti»

Socijaldemokratska studentska unija i Forum mladih SDP-a u suradnji s timom profesora sa Zagrebačkog sveučilišta organiziraju edukaciju o Bolonjskom procesu «Bolonjski proces - studij budućnosti». Edukacija će se održati u Galeriji Galiotović s početkom u 15,00 sati. Forum mladih SDP-a Gradska organizacija Sinj poziva sve maturante i ostale zainteresirane da se odazovu u što većem broju.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu ispostava Sinj najavio je predavanja za poljoprivrednike sa područja Cetinskoga kraja. Skup će se održati u srijedu, 28. ožujka u 11,00 sati u sinjskoj gradskoj vijećnici. Teme su Operativni program za razvoj povrćarstva u Republici Hrvatskoj, Aktualnosti vezane uz sapard program, Sistemi za preciznu gnojidbu te Pripravci u zaštiti povrća.

"DAN NARCISA"

U prvoj akciji "Jedan cvijet za jednu ženu" sinjskog kluba žena oboljelih na dojci koji djeluje pri udruzi SRMA prikupljeno je više od 10 tisuća kuna
Novac je namijenjen ženama oboljelima od raka dojke s područja Cetinskog kraja. Cvijeće su donirale tri sinjske cvjećarne i građani iz svojih vrtova.
Dan narcisa obilježile su i žene iz Udruge «Katarina Zrinska», HDZ-a Sinja, Trilja i Dicma, koje su također na sinjskoj Pijaci prodavale cvijeće i skupljale priloge za Odjel onkologije KB Split.

ODRžANA SKUPšTINA UDRUGE INVALIDA UTIS

Proteklog vikenda održana je i prva redovna skupština udruge invalida UTIS iz Sinja. Predsjednik Vojislav Barać podnio je izviješće o radu udruge u protekloj godini te su date određene smjernice i plan rada za tekuću godinu.
Cilj Udruge je aktivirati mlade članove da jednoga dana oni preuzmu vodstvo u udruzi kako bi se naučili brinuti o sebi i o drugim invalidima. Tijekom travnja organizirati će se predavanje stručne pravne osobe o pravima invalidnih osoba.
Iz udruge UTIS pozivali su invalide koji nisu članovi udruge da se učlane.

SVETA MISA

Sveta misa danas na blagdan navještenja Gospodinova - blagovijest održati će se u crkvi čudotvorne Gospe sinjske od 18 sati. Iz župe su obavijestili vjernike da se svakodnevno prije večernje svete mise moli i krunica koju predvode članovi novoosnovane marjanske zajednice u sinjskoj župi «Marijina legija»

SPORT

U susretu A1 košarkaške lige u skupini za ostanak Alkar je pobijedio šibenik 99:95.U A2 ligi Cetina je poražena u Zadru od domaće ekipe «Pet bunara» 100:88.

Potpun uspjeh ovoga vikenda polučili su svi naši klubovi Junak je pobijedio Zagoru u 3. HNL 5:1, dok su 4. HNL nogometaši Hrvaca na Viru pobijedili domaći sastav 4:1, Glavice su bile bolje od Polače 3:1, dok je OSK rezultatom 1:0 bio bolji od Raštana.

Nogometaši Tekstilca u županijskoj nogometnoj ligi bili su bolji od Omladinca 2:1. U odbojkaškom susretu 2. lige Sinj je pobijedio ekipu Donata iz Zadra 3:0 u setovima. Na kraju završnog turnira za rukometašice u kadetskoj kategoriji u finalu Metković je pobijedio Cetinu 13:9.

Godišnji plan za poticanje zapošljavanja za 2007. godinu

Temeljem Nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja za razdoblje od 2005. do 2008. godine, usvojenog Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 2. prosinca 2004. godine, međuresorna radna skupina izradila je plan za poticanje zapošljavanja za 2007. godinu.
...

"SINJSKI POLUMARATON"Atletski klub Sinj 10. godinu za redom organizira natjecanje najboljih atletičara dugoprugaša u polumaratonu koje će se održati 01.travnja 2007.godine s početkom u 9:30 sati, a trči se na stazi prelijepog i slikovitog Cetinskog kraja. Start i cilj su u Brnaškoj ulici kod Pošte..
Ove godine trka ima karakter prvenstva dugoprugaškog kupa Hrvatske, a po prvi puta i građani svih kategorija trčat će stazu dužine 5 km.
Pričinja nam čast i zadovoljstvo pozvati Vas da svojom nazočnošću uveličate ovu športsku manifestaciju međunarodnog karaktera koju će zbog uzorne organizacije prijašnjih godina popratiti i sponzor REEBOK. Grad Sinj kao domaćin i Atletski klub kao kandidat za osvajanje najboljih rezultata žele Vam dobrodošlicu. Našim velikim trudom ali uz Vašu veliku pomoć učinili smo znatan iskorak proteklih godina da hoteli budu popunjeni, naši gosti i prijatelji zadovoljni a slika našega Grada pozitivna. Građani i gosti imaju priliku kupovati proizvode sponzora po posebno niskim cijenama. Molimo Vas da podržite ovu za nas značajnu športsku priredbu iz dva razloga, 20 godina od osnutka kluba i 10.izdanja Polumaratona kojega građani doživljavaju kao lijepu priredbu. Posebne napore ćemo uložiti kako bismo uključili što veći broj građana na trku 5 km.
Atletski klub Sinj, Bazana 3
21230 Sinj; p.p.2
tel/fax:700-791

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 25.03.2007. g. u popodnevnim satima, zatečen je OA marke vw golf, BiH reg. oznaka kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji državljanin BiH kojem je zapriječen ulaz u RH zbog već prije izrečene zabrane, nakon čega je ilegalno makadamskim putem ušao u RH. Zbog prekršaja iz čl. 102 Zakona o strancima priveden je prekršajnom sucu u Imotskom koji mu izrekao zaštitnu mjeru protjerivanja stranca iz RH.
IZVOR: PU SD