Subota, 26.03.2005.

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

VELIKA SUBOTA

Danas je Velika Subota. Od 20 sati počinju obredi uskrsnog bdjenja. Blagoslov uskršnjih jela bit će nakon obreda i poslije svih svetih misa na Uskrs.U okolnim crkvama obredi Velike Subote počinju od 19 sati, a nakon toga će biti i blagoslov jela.

BOLJI DANI ZA AUTOPRIJEVOZ SINJ

Iako se još uvijek čeka formalna odluka Vlade tvrtka Autoprijevoz Sinj bit će prodan Prometu Makarska za oko 15 milijuna kuna. Autoprijevoz je trenutno opterećen velikim dugom prema Vladi , koje bi Vlada na sjednici sljedeći tjedan trebala pretvoriti u suvlasnički udio.Potpuna konsolidacija Autoprijevoza trebala bi trajati do 2010. godine do kada do kada bi promet Makarska trebao nabaviti najmanje 5 autobusa u vrijednosti 4 milijuna kuna te uložiti oko 10 milijuna kuna za uređenje i izgradnju nove stanice za tehnički pregled.

PODJELA PRIGODNIH PAKETA

Za oko 400 korisnika pomoći za uzdržavanje, najugroženijih umirovljenika te civilnim invalida Gradsko poglavarstvo u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa dijeli prigodne pakete ukupne vrijednosti oko 100.000,00 kuna. Istu akciju za 300 korisnika organiziralo je Grdasko Poglavarsrtvo Trilja, za 180 kućanstava Općina Otok, a za oko 70-ak korinsika općina Dicmo.

ZAVRšENA HUMANITARNA AKCIJA U HRVACAMA

U Hrvacama je završen prvi dio humanitarne a kcije prikupljanja pomoći za Kninski Karitas u kojem je prikupljena veća količina hrane i odjevnih predmeta. Jedan kamion s potrebitom hranom i odvjednim predmetima već je isporučen ,a akcija se nastavlja za 15 dana.

PREDSTAVLJANJE KNJIGA O POKOLJU U PODKAMEšNIčKIM SELIMA 1944. GODINE

Savez antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine, povodom 61.godišnjice nezapamćenog pokolja u sedam potkamešničkih sela , organizirao je predstavljanje dviju knjiga čiji su autori Jozo Akrap i Jozo Kundid svjedoci toga zločina. "Istina o zločinima u selima Cetinske krajine 1944" i " U ratnom vihoru" nazivi su knjiga ovih dvaju autora čije je predstavljanje održano danas u 10 sati u prostorijama gradske organizacije SDP-a.

UTAKMICA PASA PTIčARA TIPA B

Danas u 15 sati na površinama koje pokriva Lovačka udruga Sinj u organizaciji Kinološke udruge bit će održana utakmica pasa ptičara tipa B s dodjelom titule nacionalnog prvaka.
Također će se održati i ispit prirođenih osobina.Okupljanje je na sinjskom hipodromu

ODLUKA UPRAVNOG ODJELA ZA KOMUNALNE DJELATNOSTI O RADNOM VREMENU

Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Sinja na donio je zaključak kako neće odobravati zahtjeve prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima za rad na državne blagdane Uskrs i Uskrsni ponedjeljak
Dodajmo ovome kako je i sindikat trgovine Hrvatske upozorio je da se ne bi smjelo raditi u prodavaonicama na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak jer je tako utvrđeno ugovorom o pravnim pitanjima između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

KINO SLOBODA

U sinjskom kinu Sloboda od 18 i 30 možete pogledati komediju Leteći ljubimci, a od 20 sati američki film treći Blade.

SPORT

Zbog uskršnjih blagdana ovoga vikenda neće se igrati susreti malog nogometa u Sinju i Trilju, kao ni rukometne i odbojkaške utakmice.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu.Puhati će slabo i umjereno ponegdje i jako jugo.Biti će razmjerno toplo s jutarnjom temperaturom zraka od 10 do 13 stupnjeva.Najviša dnevna između 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.