Petak, 26.02.2016.

Sve je spremno za 11. ‘Nacionalni sajam pršuta’U organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, i u suradnji s Gradom Sinjem i Splitsko-dalmatinskom županijom u Hotelu Alkar organiziran je radni sastanak – radionica ‘Senzorska analitika i zaštita autohtonih proizvoda’.
Ova radionica bila je uvod i predradnja za organizaciju 11. ‘Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj, 19. – 20. ožujka 2016. godine’. Uz gradonačelnicu Kristinu Križanac na radionici su sudjelovali i članovi stručnog povjerenstva na čelu sa prof. dr. sc. Mirkom Gugićem:
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Milačić: ‘Ovo je utakmica biti ili ne biti!’

Uoči sutrašnjeg sportskog spektakla, u kojem će Alkar s novim-starim trenerom Damirom Milačićem dočekati Jolly-ja, tenzije su visoke.
Riječ je o utakmici koja je i jednoj i drugoj momčadi biti ili ne biti. Osim toga, treneru Milačiću sutrašnja utakmica prva je nakon što je prije nekoliko dana ponovno preuzeo sinjskog Alkara. Bio je to povod za razgovor s trenerom Damirom Milačićem.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osumnjičen za izazivanje požara

Policijski službenici Policijske postaje Sinj su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 12. veljače u mjestu Budimiri izazvao požar u štali sa sijenom, kojom prilikom je počinjena materijalna šteta u iznosu od 85.000 kuna. Protiv njega je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, u svezi kaznenog djela ‘Oštećenje tuđe stvari’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje dr. sc. fra Ante Akrapa


U organizaciji udruge Cjelovit život, dr. sc. fra Ante Akrap, profesor KBF Split danas će u Sinju održati predavanje pod nazivom ‘Milosrđe Mu je ime’.
Predavanje će početi u 19 sati u Dvorani Posljednje večere. Ovo je jedno u nizu predavanja kojim udruga Cjelovit život obilježava 300. godišnjicu krunjenja slike Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR