Utorak, 26.02.2013.

Nastavljaju se stručna predavanja

Već tradicionalno tijekom zimskih mjeseci Poljoprivredna savjetodavna služba u Sinj organizira predavanja za poljoprivrednike. Predavanja se provode u svim jedinicama lokalne samouprave kako bi bila dostupna svim svi poljoprivrednicima.

Tijekom veljače održana su tri predavanja - u Sinju, Hrvacama i Dicmu. Posjećenost je bila zadovoljavajuća, a prema riječima dipl. ing. Zvonka Balte, predavnjima je nazočilo po dvadesetak zainteresiranih poljoprivrednika. Teme predavanja bil e su Višestruka sukladnost, Integrirana proizvodnja, IPARD program, Legalizacija bespravno izgrađenih objekata i Zakon o potpori u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Zvonko Balta ističe kako će se slijedeće predavanje održati u četvrtak, 28. veljače u Otoku.

'U Otoku u 17 sati u zgradi općine održat ćemo predavanja na temu 'Legalizacija objekata u poljoprivredi', a posebno ćemo govoriti o ekološkom stočarstvu. Ovim putem pozivam sve zainteresirane poljoprivrednike s područja Općine Otok, kao i ostale da dođu na ovo stručno predavanje kako bi saznali nešto više o bitnim temama iz poljoprivrede.'

Poljoprivredna savjetodavna služa stručna predavanja održat će i tijekom ožujka, a za sada je poznato kako će se održati 7. ožujka u Vrlici, 14. ožujka u Sinju te 22. ožujka u Trilju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija "Zagrli život“

Brojni su se građani Splita pridružili akciji „Zagrli život“ koja je jučer održana na Rivi. Posjetitelji su imali priliku birati između tri nevjerojatne aktivnosti – spuštanja na žici s vrha zgrade, pucanja jedanaesterca poznatom splitskom vrataru Andriji Vukoviću ili dirigiranja pravim orkestrom. Tako su se oni avanturističkog duha mogli okušati u atraktivnim izazovima, a glasnu podršku davala im je razigrana trojka – glumac Boris Mirković te voditelji Ivan Vukušić i Ida Prester.

FOTO GALERIJA

VIDEO

Građani diljem Hrvatske svoje želje mogu podijeliti na www.zagrlizivot.com

Za Josipa prikupljeno 10 840 kuna

U okviru humanitarne akcije za pomoć u liječenju sedmogodišnjeg Josipa Žure iz Košuta do sada je prikupljeno 10 tisuća 840 kuna. Obzirom da je Josipu za slijedeći pregled u njemačkom Aschauu potrebno 5 tisuća eura, akcija se nastavlja i dalje.

Većina prikupljenih sredstava uplaćena je na žiro-račun sinjskog Crvenog križa. Svoje priloge za Josipovo liječenje dalo je nekoliko tvrtki iz Sinja i Trilja te građani s cijelog područja Cetinskog kraja te iz Splita i Zagreba.

Prošle subote novčana sredstva za Josipovo liječenje prikupljala su se i tijekom sportskih susreta KK Alkar-KK Kvarner, KK Cetina-KK Omiš te RK Trilj Pršut Voštane-RK Trogir. Tako su sinjski i triljski ljubitelji sporta donirali ukupno 4 tisuće 620 kuna.

Podsjećamo, Josipu je u njemačkoj klinici u gradu Aschauu, za 15. travanja zakazana kontrola za koju je potrebno oko 5 tisuća eura. Stoga se humanitarna akcija nastavlja i dalje, a novčana sredstva mogu se uplatiti na broj žiro-računa Crvenog križa Sinj 2360000-1101555407, uz naznaku: pomoć za liječenje Josipa Žure. Za uplate iz inozemstva potrebno je navesti i IBAN: HR6223600001101555407
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Tijekom noći 24/25.veljače u Vrlici, za sada nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu, te otuđio novac, cigarete i razne druge artikle. Počinjena je materijalna šteta u iznosu od oko 15 000 kuna. Policija traga za počiniteljem.
IZVOR: PU SD