Petak, 26.02.2010.

Zaključen ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s gosp. Antom Vidovićem vlasnikom obrta "PLOVID“



Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan danas, 26.veljače, zaključio je ugovor o kupoprodaji nekretnine na području Gospodarske zone Kukuzovac s Antom Vidovićem vlasnikom obrta „PLOVID“.
Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 4104 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu za obavljanje djelatnosti proizvodnje plastičnih brodova i brodica. Realizacijom ovog  projekta investitor bi zaposlio 8 novih radnika. Podsjetimo, da su do sada s investitorima zaključeno 7 predugovora , a u ovom slučaju je riječ o glavnom kupoprodajnom ugovoru temeljem kojeg je kupac u obvezi od dana zaključivanja ugovora, u određenim rokovima poduzimati aktivnosti na realizaciji projekta odnosno izgradnji planiranog objekta i novozapošljavanju.

Obavijest

Sutra, 27. veljače, će se u općinskoj dvorani u Otoku s početkom u 18 i 30 održati osnivačka skupština Udruge mačkara općine Otok. Na skupštinu se pozivaju mještani općine Otok da se odazovu ovoj skupštini kako bi se izabralo vodstvo Udruge i izradio program djelovanja, stoji u obavjiesti koju je uputio Inicijativni odbor.

"Put križa"

Danas, 26. veljače, je u sinjskoj crkvi od 17,20 sati “Put križa” uz izravni prijenos u programu Hit radija.

Obavijest

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i njegovi zamjenici Elena Perković Paloš i Zoran Vujanović danas, 26. veljače, će u Gradskom kinu u 18,00 sati održati javnu tribinu. Na tribinu su pozvani svi građani Sinja, kojima će na postavljena pitanja odgovarati gradonačelnik i dogradonačelnici.

Obavijest

Nova ribolovna sezona počinje u ponedjeljak 01.ožujka, odlučilo je to predsjedništvo Športsko ribolovnog društva Cetina Sinj.

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja

Jučer, 25. veljače,  je održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja. Sve točke dnevnog reda su prihvaćene. Između ostalog prihvaćeno je Izvješće o radu Turističke zajednice, Izvješće o radu Muzeja triljskog kraja, a usvojen je i Pravilnik o kriterijima za raspodjelu sredstava športskim udrugama grada Trilja.

Obavijest

Sutra, 27. veljače, u 10 sati u Gradskoj vijećnici grada Trilja održat će se svečano potpisivanje ugovora o potpori školovanja studentima i učenicima s područja grada Trilja kojima je odobrena potpora.

Obavijest

Prijave za porez u 2009 godini podnose se do 01. ožujka. Sutra, 27. veljače, će sinjska ispostava raditi do 15 sati, a u ponedjeljak 01.ožujka do 19 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazivat će se američki mjuzikl “Nine”.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora za promet je zatvorena cesta od ulice Put Pazara prema Župićima i Kokotima, u dužini od 200 metara. Promet se odvija obilaznim pravcima preko Alkarskog trkališta i naselja Luka.

Sport



U organizaciji Športske zajednice Grada Sinja dana 25. veljače (četvrtak)  2009.godine u dvorani Franjevačkog samostana s početkom u 18.00 sati upriličena je ceremonija proglašenja najboljih športaša, klubova, trenera te zaslužnih športskih djelatnika Grada Sinja. Fotografije možete pogledati u foto galeriji. ...

Stanje na cestama

Opreznije treba vozti po mokrim i skliskim kolnicima te duž Jadranske magistrale, na cestama kroz gorska područja, kao i na širem području Gračaca i Obrovca zbog mogućih odrona.

Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na cesti D42 Josipdol-Poljanak te zaleđu Novog vinodolskog i podnožja Učke.
Opreznije treba voziti zbog mogućih odrona duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika.

SAVJETI ZA VOŽNJU PO POLEDICI ILI ZASNIJEŽENOM KOLNIKU: ...