Utorak, 26.02.2008.

SASTANAK SKUPšTINE GZ KUKUZOVAC



Gradonačelnik Sinja i predsjednik Skupštine Gospodarske zone Kukuzovac Nikola Tomašević sazvao je sastanak Skupštine koji će se održati danas,26. veljače, u 12 sati. Jedna od točaka dnevnog reda je i razrješenje s dužnosti dosadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora zone Jakova Dukića. Zahtjev za razrješenje Dukića podnio je Nikola Tomašević zbog nepovjerenja. Kako saznajemo još nije poznato tko bi na mjestu predsjednika Nadzornog odbora Gospodarske zone Kukuzovac trebao zamijeniti Dukića.

ODRžANA 73. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Na danas, 26. veljače, održanoj 73. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Sinja razmatralo se 20 točaka dnevnog reda.
Jednoglasno su doneseni: Program javnih potreba u športu Grada Sinja za 2008. godinu, Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2008. godini, Program održavanja komunalne infrastrukture za 2008. godinu, Odluka o načinu povjeravanja komunalnih djelatnosti na temelju pisanog ugovora i Odluka o osnivanju Odbora za ravnopravnost spolova.
Prijedlog javnih potreba u športu:....

POčELI UPISI VOJNIH OBVEZNIKA

Počeli su i upisi u evidenciju vojnih obveznika rođenih 1990. i starijih godišta koji nisu upisani. Upravo su počeli upisi obveznika čija prezimena počinju slovom F i G, a u 13 upisivati će se porezimena H i I. Svi pozvani dužni su se odazvati bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne a sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu. Upisi se vrše u uredu za obranu u Sinju na adresi Stjepana Gunjače 12
Eventualnu spriječenost dužni su opravdati roditelji ili članovi uže obitelji, stoji u dopisu ureda za obranu Sinj.

OBAVIJEST

USAID-ov projekt «Poduzetna Hrvatska» te zadruga «Dalmatinska zagora» organiziraju radionicu na kojoj će se govoriti o tome što je potrebno da bi se suveniri stavili na tržište, cilj ove radionice je pomoći proizvođačima da povećaju prodaju turistima. Besplatnu radionicu voditi će Vendi Borović vlasnica radionice za izradu suvenira. Od proizvođača se očekuje da donesu uzorke svojih proizvoda , pakiranja i etiketa kako bi dobili povratne informacije od grupe. Radionica će se održati sutra, 27. veljače, u Gradskoj vijećnici od 9,30 sati do 17 sati i 15 minuta.

OBAVIJEST

U dječjem vrtiću Trilj od danas do 15. ožujka traju predbilježbe za upis djece sa triljskog područja u program male škole. U program male škole trebala bi se upisati sva djeca koja su rođena do 01.travnja 2002. godine, a nisu obuhvaćena vrtićkim programom. Program male škole trajati će od 31. ožujka do 15. lipnja, a upisi se vrše u triljskom dječjem vrtiću.

OBAVIJEST IZ šRD CETINA SINJ

športsko ribolovno društvo «Cetina» Sinj danas će vrši poribljavanje rijeke Cetine sa potočnom pastrvom. Za poribljavanje osigurano je 500 kilograma pastrve težine do pola kilograma. Kako nas je informirao predsjednik društva Branko Alebić ribolovna sezona počinje u subotu 01. ožujka. Ribičke dozvole su u prodaji, a ispiti za ribolovce održat će se najkasnije sljedeći tjedan.

SPORT

U organizaciji športske zajednice Grada Sinja u četvrtak u 18 sati u Gradskom kinu će se održati svečanost na kojoj će najboljim pojedincima, klubovima i zaslužnim športskim djelatnicima biti dodjeljena priznanja i nagrade za 2007. godinu. Istom prilikom biti će uručena priznanja i plakete zaslužnim dugogodišnjim športskim djelatnicima.

KRONIKA 92

PP SINJ, 24.02.2008. g., u 17,00 i 19,00 sati, na nepristupačnim i miniranim terenima u mjestu Otišić i Satrić, izbili su požari, u kojima gori suha trava i nisko raslinje, te su i dalje aktivni.

PP SINJ, 24.02.2008. g., oko 18,40 sati, u Trilju, ulicom Sv. Mihovila, iz pravca Trilja u pravcu Sinja, tridesetdevetogodišnjak je upravljao OA Opel Astra, splitskih registarskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine, uz poduzetu radnju kočenja, nalijeće na osamdesetsedmogodišnju i sedamsesetsedmogodišnju pješakinju koje su neoprezno izvan obilježenog pješačkog prijelaza prelazile kolnik. Osamdesetsedmogodišnjakinja je u 21,30 sati preminula na Odjelu JIL-a. Naknadnu liječničku pomoć na HKP KBC Split zatražila je i sedamdesetsedmogodišnjakinja, koja se odmah nakon prometne nesreće udaljila prije dolaska HMP i policijskih službenika, te je tom prilikom utvrđeno da je zadobila LTO.
IZVOR: PU SD