Ponedjeljak, 26.02.2007.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sutra će se održati 49. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja, s početkom u 13,00 sati. Predviđeno je 27 točaka dnevnog reda. Između ostalog, sutra bi se trebao utvrditi prijedlog programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Sinja u 2007. godini.

OBAVIJEST

Do kraja podnošenja poreznih prijava ostala su još tri dana. Kako bi se izbjegle gužve porezne ispostave radit će sutra i prekosutra do 18 sati.

Do kraja ovog mjeseca vrijeme je i za podnošenje ili obnovu zahtjeva za korisnike dječjeg doplatka.Uz postojeće cenzuse produženo je pravo na doplatak za dijecu na školovanju u osnovnoj školi pa pravo na doplatak imaju i djeca s navršenih 15 godina ako su kasnije upisani u prvi razred ili su izgubili školsku godinu zbog zdrastvenih razloga.

3.158 NEZAPOSLENIH U CETINSKOJ KRAJINI

U prvom mjesecu ove godine u sinjskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje evidentirano je 3.158 nezaposlenih od toga 65% žena.

U odnosu na isti mjesec prošle godine to je za 35 osoba manje
U hrvatskom zavodu za zapošljavanje traju prijave do 01.03 za prekvalifikacije za zanimanja kuhar i konobar,navedena školovanja traju od ožujka do rujna s osiguranim radnim odnosom.

OBAVIJEST

Sutra u 14 sati u Domu zdravlja Sinj u pulmološkoj ordinaciji organiziran je besplatni pregled SPIROMETRIJA.Pozivaju se svi građani koji imaju tegobe sa dišnim sustavom i oni koji duže vrijeme puše da besplatno provjere plućne funkcije i konzultiraju lječnika lječnika specijalistu pulmologa.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,00 i 20,15 sati prikazuje se američka avanturistička komedija «Noć u muzeju» film koji je nastao prema poznatoj slikovnici nagrađivanog hrvatskog strip autora ,redatelja i animatora Milana Trenca iz 1993 godine.

SPORT

Alkar je u 16 kolu A1 košarkaške lige pobijedio zagrebačku Dubravu 78-66,
U natjecanju A2 košarkaške lige triljska Cetina u svojoj dvorani poražena je od splitskog Dalvina 92-86

U nogometnom susretu četvrtzavršnice županijskog nogometnog kupa nogometaši Junaka u Otoku pobijedili su domaći OSK 2-1

O ovim i ostalim športskim rezultatima u emisiji HIT radija «Time out» koja je na programu u 14 sati

KRONIKA 92

PP SINJ, 25.02.2007.g., policijski službenici PP Sinj dovršili su kriminalističku obradu nad dvadesetsedmogodišnjakom iz Splita, četrdesetšestogodišnjakom i četrdesetsedmogodišnjakom iz Sinja, te tridesetpetogodišnjakom iz Trilja, koji su istoga dana oko 01,30 sati, zatečeni u mjestu Satrić u osobnom vozilu marke Ssang yong kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnjak, gdje je pronađen reflektor, nekoliko patrona i četrdesetšestogodišnjakova lovačka puška. Tijekom kriminalističke obrade navedeni su odbili iskazivati. Nadležnom ODO slijedi KP po čl. 258 KZ-a (protuzakoniti lov).
IZVOR: PU SD

Junak u polufinalu županijskog Kupa, Alkar bolji od Dubrave

I ovaj vikend ponudio nam je dvostruki sportski program. Junak je u četvrtfinalu županijskog Kupa gostovao kod susjednog OSK-a iz Otoka, a nešto kasnije u sinjskoj sportskoj dvorani Alkar je dočekao ekipu Dubrave.

I ovaj put oba naša kluba bila su uspješna.

Junak je u pred oko 1000 gledatelja okupljenih na igralištu sportskog centra "Gola brda", u teškoj i neizvjesnoj utakmici svladao domaćine sa 2:1. Ovom pobjedom sinjski plavi plasirali su se u polufinale županijskog nogometnog Kupa. Protivnik Junaka u polufinalu još nije poznat.
...