Subota, 26.02.2005.

STANJE NA CESTAMA CETINSKOG KRAJA

Zbog jako niskih temperatura i pojačane poledice djelatnici sinjske nadcestarije intervenirali su na kritičnim prometnicama našega kraja. Saznajemo da su sipinom i solju posute dionice od Jakinog gumna prema Vrlici, od Velića do Kamenskog te cesta prema Maovicama.

U Cetinskom kraju trenutno je promet pojačanog inteziteta i vozi se bez poteškoća i ograničenja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U prostorijama Grdaskog društva Crvenog križa Sinj jučer je održana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 53 doze dragocjene tekućine, prvenstveno zahvaljujući odazivu maturanata gimnazije Dinka šimunovića i franjevačke klasične gimnazije iz Sinja.

ZADNJI ROK ZA PRIJAVU POREZA NA DOHODAK

Porezna uprava do sada jer zaprimila 570.000 prijava poreza na dohodak. Kako je krajnji rok u ponedjeljak 28. veljače, prijave se u svim ispostavama, pa tako i Sinju podnose danas do 15 sati, a u ponedjeljak od 8 do 19 .

REZULTATI PROGRAMA ZAPOšLJAVANJA

Programima poticanja zapošljavanja od početka njihove primjene, od ožujka 2002. do kraja siječnja ove godine, posao su našle 62.284 osobe, podaci su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Najviše je zaposleno programom "Učenjem do posla za sve" koji je usmjeren pripravničkom zapošljavanju mladih do 30 godina bez radnog iskustva i nezaposlenih koji u evidenciji najmanje mjesec dana ,ukupno 47.544 .

MOLITVE ZA OZDRAVLJENJE PAPE IVANA PAVLA DRUGOG

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike u Hrvatskoj da mole za ozdravljenje pape Ivana Pavla Drugog.