Nedjelja, 26.01.2020.

Obilježena 28. obljetnica pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG-a


Danas je u Sinju obilježena 28. obljetnice pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda  4. brg. ZNG-a, hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u padu zrakoplova AN-2 na današnji dan 1992. godine u sinjskom naselju Šimci.
Obitelji, prijatelji, suborci poginulih zrakoplovaca sudjelovali su na župskoj misi u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske koju je predvodio župnik fra Perica Maslać, gdje su se u molitvima prisjetili hrvatskih poginulih branitelja. Nakon toga uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja ‘Slomljeno krilo’ u Šimcima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Agencija za nekretnine REAL ESTATE CRO potražuje za kupca manju kuću s okućnicom u SinjuAgencija za nekretnine REAL ESTATE CRO potražuje za kupca manju kuću s okućnicom u Sinju ili bližoj okolici s cijenom do 60.000,00 eura. Cijenjene ponude molimo dostaviti na KONTAKT

Kupres: Marko Vrca osvojio prvu Ski alku


Iako je daleko kolovoz i trenutak  kada će mačkule označiti da je sve spremno za 305. alkarske svečanosti, jedno alkarsko natjecanje održano je jučer, 25. siječnja.
Nesvakidašnja je to bila Alka jer se po prvi put održala na  snijegu. Ski klub Sinj u suradnji sa županijskom udrugom DalSKI (udruženje 4 dalmatinske županije ) i domaćinom Adria Ski Kupres organizirao je na Kupresu prvu Sinjsku Ski alku. Cijelo natjecanje i popratni dio manifestacije održano je po uzoru na pravu vitešku Sinjsku alku. Sve je predvodio Ski Vojvodam inače predsjednik Kluba Zdravko Cvitković, cijelu organizaciju pratili su i kontrolirali članovi Ski Časnog suda, a alkarsku povorku sastavljenu od 17 Ski alkara predvodio je Ski Alajauš Damir Gulam i njegov zamjenik Ante Barać.Tu su bile i ostale dužnosti zastupljene u Alki – barjaktar, ađutant i drugi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR