Četvrtak, 26.01.2017.

Igor Vidalina imenovan povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Sinja

Priopćenje sa zatvorenog dijela 18. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu 18. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 27. siječnja 2017. godine.
Vlada je za obavljanje poslova  iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća i gradonačelnika i općinskih načelnika, na prijedlog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra uprave za imenovanje povjerenika Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća i gradonačelnika i općinskih načelnika, sukladno rješenjima Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju gradskih i općinskih vijeća i razrješenje gradonačelnika i njihovih zamjenika te općinskih načelnika i njihovih zamjenika, iz razloga što nisu u zakonom određenom roku donijeli  proračune imenovala:
Snježanu Hopp, povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Daruvara;
Nadu Medović povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Dubrovnika;
Igora Vidalinu, povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Sinja;
Miroslava Hreljca,  povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti  Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Varaždinskih Toplica;
IZVOR. WWW.VLADA.GOV.HR

Sjećanje na poginule zrakoplovce u Šimcima

U sinjskom naselju Šimci danas je obilježena 25. obljetnica pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split, hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u padu zrakoplova AN 2 na današnji dan 1992. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bogat program Noći muzeja u Sinju


Muzej Cetinske krajine, Muzej Sinjske alke i Galerija Sikirica i ove godine pripremili su bogatr program Noći muzeja, čija je ovogodišnja tema ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo’. Noć muzeja održat će se sutra, 27. siječnja od 18 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Noć muzeja u TriljuU petak, 27. siječnja 2017. godine, Hrvatsko muzejsko društvo organizira 12. Noć muzeja pod nazivom ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo’.
Obilježavanju ove kulturne manifestacije pridružilo se više od 200 muzeja iz cijele Hrvatske, a među njima i Muzej triljskog kraja s bogatim programom – predavanje, glazbena slušaonica, projekcija DVD-a, razgledavanje stalnog etnografskog i arheološkog postava.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 24. godišnjice akcije ‘Peruća’


U petak, 27. siječnja navršavaju se 24 godine otkad je Hrvatska vojska oslobodila branu Peruća.
Tom brzom akcijom spriječena je katastrofa koja je mogla nastati potapanjem vodom naselja nizvodno uz rijeku Cetinu.
Obilježavanje 24. obljetnice akcije ‘Peruća’ upriličit će se sutra, u organizaciji Udruge veterana 126. brigade HV-a. Okupljanje branitelja i gostiju bit će kod spomen obilježja pored brane HE Peruća uz šumarski dom u 12 sati.
Organizator obilježavanja poziva sve sudionike akcije i ostale građane da se pridruže ovoj prigodnoj svečanosti, kako bi se još jednom svi zajedno prisjetili velikog događaja iz Domovinskog rata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Noć muzeja u Trilju


U petak, 27. siječnja 2017. godine, Hrvatsko muzejsko društvo organizira 12. Noć muzeja pod nazivom ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo’.
Obilježavanju ove kulturne manifestacije pridružilo se više od 200 muzeja iz cijele Hrvatske, a među njima i Muzej triljskog kraja s bogatim programom – predavanje, glazbena slušaonica, projekcija DVD-a, razgledavanje stalnog etnografskog i arheološkog postava.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Trilju

Sutra, 27. siječnja, u restoranu Dalmacija u Trilju održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održavati u vremenu od 9 do 13 sati.
Organizatori, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj, pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi te ostale zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bogat program Gradskog kina

Gradsko kino Sinj narednih nekoliko dana nudi zanimljiv program.
Od večeras do nedjelje, 29. siječnja, s početkom u 18 sati prikazivat će se dječji film ‘Uzbuna na Zelenom Vrhu’ . ‘Uzbuna na Zelenom Vrhu’ je novi film o Koku, te nas vraća na sami početak Kokovih pustolovina, u vrijeme prije Koka i duhova. Film prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju ‘malo uskočiti’ odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR