Utorak, 26.01.2016.

Svečano otvorena ‘Zona Čaporice – zapad’


Nakon završne konferencije projekta ‘PZ Čaporice – centar agropoduzetništva 3LJ’ u samoj zoni svečano je otvorena i ‘Zona Čaporice – zapad’.
Sudionicima konferencije na svečanosti otvaranja pridružili su se i novi ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, a zonu je blagoslovio dekan Cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Obilježena 24. obljetnica pogibije zrakoplovaca u Šimcima


U sinjskom naselju Šimci danas je obilježena 24. obljetnica pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split, hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u padu zrakoplova AN 2 na današnji dan 1992. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Humanitarna utrka Cetina advanture teamaU organizaciji Kluba Cetina adventure u subotu, 30. siječnja održat će se 5. kolo Strka trail lige, koje će biti humanitarnog karaktera.
Utrka će startati u 10 sati na Starom gradu kod crkvice, a utrka je duljine 7.3 km i 300 metara uspona. Kompletna staza će biti označena trakicama u šumi, a na asfaltu je ocrtana crvenim sprejom. Startnina i prijave obavljat će se malo prije starta kod crkvice.
Iz CA Teama napominju kako će sve startnine i ostali dobrotvorni prilozi koji se skupe prilikom utrke biti donirani maloj Sinjanki Petri Martinović čije je zdravlje veoma narušeno, a obitelj nema financija za njeno liječenje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Počinju upisi u Malu školu

Dječji vrtić ‘Trilj’ i ove će godine provoditi program ‘Male škole’.
Ravnateljica vrtića Ankica Lukić pozvala je roditelje djece s područja grada Trilja koja ne pohađaju vrtić, a do 1. travnja ove godine navršavaju 6 godina života, da se jave do 8. veljače u Dječji vrtić zbog upisa u Malu školu. Sa sobom je potrebno donijeti rodni list djeteta.
Više informacija može se dobiti na broj telefona 832-333.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 23. godišnjice vojne akcije ‘Peruća’U organizaciji Udruge veterana 126. brigade u četvrtak, 28. siječnja upriličit će se obilježavanje 23. godišnjice vojne akcije ‘Peruća’.
Podsjećamo, 28. siječnja 1993. godine Hrvatska vojska oslobodila je branu ‘Peruća’. Tom brzom akcijom spriječena je katastrofa koja je mogla nastati potapanjem vodom naselja nizvodno uz rijeku Cetinu. U akciji Peruća poginuo je branitelj Ante Buljan, a ranjena su trojica pripadnika 126. sinjske brigade.
Početak programa obilježavanja 23. godišnjice bit će u 11 sati, a okupljanje branitelja i gostiju bit će kod spomen obilježja pored brane HR Peruća, uz šumarski dom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR