Četvrtak, 26.01.2012.

20. obljetnica pogibije zrakoplovacaU organizaciji Ministarstva obrane, Oružanih snaga RH, Zapovjedništva HRZ i PZO, 93. zrakoplovne baze danas je u Sinju obilježena 20. godišnjica pogibije pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG-a. Hrvatski branitelji Branko Fidel, Boris Kekez, Davor Šabić, Mladen Škalić i Bojan Vojvoda poginuli su 26. siječnja 1992. godine u zrakoplovnoj nesreći pada aviona AN-2 u sinjskom naselju Šimci. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Munivrana trener Glavica

Dugogodišnji istaknuti igrač Junaka Ante Munivrana novi je trener NK Glavice, člana 4. HNL-jug. Ovo je odluka nove uprave kluba na čelu s novim predsjednikom Ivicom Bilićem.Munivrana je bio jedan od najboljih i najstardardnijih igrača Junaka od sredine 80-tih i 90-tih godina. Ovaj obrambeni igrač uspješno je igrao u Varteksu, Zadru i njemačkom niželigašu Enikom. Glavičani su pod vodstvom novog trenera krenuli u pripreme od  ponedjeljka. U tijeku je konsolidacija igračkog kadra i najava pripremnih utakmica. Cilj Glavičana u nastavku prvenstva je što brže napustiti začelje ovog natjecanja, a za to sigurno imaju i kvantitete i kvalitete u igračkom kadru, uključujući odlične uvjete ne samo za ovo nego i za veći rang natjecanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

NOĆ MUZEJA: Bogat program u galeriji Sikirica

SINJ – Kulturno umjetničko središte Sinj pripremilo je za ovogodišnju Noć muzeja raznovrstan program koji će se odvijati u galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima. Program počinje sutra u 20 sati promocijom knjige Anite Poljak, „Buđenje“. O knjizi će uz autoricu govoriti dr. Miljenko Buljac, prof. Marko Duvnjak, prof. Nives Juraga Kovačev,  radijski novinar Mladen Vuković. U okviru predstavljanja knjige nastupiti će i profesor Darko Matičević, koji će izvesti recital. Nakon kratke stanke biti će prikazana dva filma od kojih animirani Duga autor Joška Marušića po prvi puta u Sinju. Film je rađen prema motivima pripovijetki Dinka Šimunovića Duga i Alkar i ovo je premijera za sinjsku publiku. Nakon tog filma biti će prikazan film sinjske udruge S.U.K. (Sinjska umjetnička komuna) pod nazivom Sinj i zašto ga volim. U 23 sata predviđen je nastup sinjskog gitarista Dinka Šarića koji će tehnikom fingerstyle  thumb stick izvesti niz evergrina Beatlesa, Carpentersa, Chet Atkinsa i Jerry Reeda i Tommya Emmanuela te mnogih drugih skladatelja.Za vrijeme programa  galeriji će biti postavljena instalacija sinjske umjetnice Ivane Poljak „24 sata“ koja predstavlja  kritiku kroz logotipove velikih svjetskih kompanija. Posjetitelji će tijekom programa moći razgledati i privremeni postav galerije Sikirica. Moderatorica programa biti će novinarka Božena Romac. Program će trajati do 1 sat iza ponoći, a Kus će za posjetitelje pripremiti i skromnu zakusku.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Zbog bure problemi sa strujom

Jaka bura koja je noćas puhala na području Sinja prouzrokovala je probleme u opskrbi električnom energijom. Oko 22 sata bez struje su ostali potrošači u ulici Put Piketa u Sinju. Riječ je o malo složenijem kvaru na niskonaponskoj mreži kojeg djelatnici sinjskog pogona Elektrodalmacije nisu uspjeli sanirati sinoć, pa su od jutros ponovno na terenu. Manjih problema na mreži niskog napona bilo je u još nekoliko naselja: Suhaču, Bajagiću, Zasioku i Hrvacama.
Svojom snagom bura je i noćas polomila ili iz korijena iščupala nekoliko stabala.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom. Utvrđena je osnovana sumnja da je dana 21.siječnja oko 23.00 sata u Sinju, prilikom svađe, udario šakom 17-godišnjaka, kojom prilikom mu je zadao lakšu tjelesnu ozljedu. Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.
IZVOR: PU SD