Srijeda, 26.01.2011.

Godišnjica stradavanja zrakoplovacaDanas je kod spomenika 'Slomljeno krilo' u sinjskom naselju Šimci obilježena 19. godišnjica tragične nesreće Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u kojoj je poginulo 5 pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG - a, kao prve postrojbe hrvatskih zračnih snaga.
U zrakoplovu AN - 2 koji je 26. siječnja 1992. godine krenuo na borbeni zadatak sa sinjskog aerodroma i leteći prenisko zahvatio žicu dalekovoda te se srušio na zemlju i zapalio, poginuli su Branko Fridel, Boris Kekez, Davor Šabić, Mladen Škalic i Bojan Vojvoda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Otok - izbori za MO

Kao što smo već ranije najavljivali, nakon Izbora za vijeća mjesnih odbora u Trilju, Izbori za članove vijeća mjesnih odbora održati će se i na području Općine Otok. Izbori će se održati 20. veljače 2011. godine u četiri mjesna odbora: Otok, Gala, Ruda i Udovičići, u kojima se bira po sedam članova vijeća mjesnog odbora. Općinsko izborno povjerenstvo Općine Otok danas je objavilo pravovaljano predložene liste.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Snijeg zabijelio Cetinski krajSnijeg je iznenadio veći dio Cetinskog kraja, no Zimska služba Sinjske nadcestarije je reagirala na vrijeme. Prema posljednjim informacijama, čiste se i posipaju ceste na relaciji Križice – Sinj - Vrlika.
Iz JKP 'Vodovod i čistoća' izvjestili su kako su počeli s čišćenjem prometnica prema prioritetu čišćenja, i to prema značajnijim objektima kao što su Dom zdravlja, vatrogasci, škole, vrtići i ostali prioritetni objekti. Snijeg koji je na širem sinjskom području počeo padati oko 5 sati i 30 minuta, a u samom Sinju oko 6 sati i 45 minuta, zadržava se na tlu i ima ga oko 3 do 4 centimetra.
Prema posljednjim informacijama otežan je promet na svim prometnicama. Oko 8 sati dogodile su se dvije prometne nesreće. Na samom vrhu Križica došlo je do sudara dva osobna osobna vozila, pa je na tom dijelu promet otežan posebno na usponima iz pravca Butiga i Dugopolja. Nešto iza 8 sati na državnoj cesti D - 220 Trilj – Kamensko, kilometar od raskrsnice na Gazu, došlo je do sudara kamiona i osobnog vozila. Prema dojavama iz policije, jedna osoba je lakše ozljeđena, a očevid je u tijeku.
Tijekom jutra na užem gradskom području zabilježene su još četiri lakše prometne nezgode.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Snijeg otežava promet u većem dijelu Like, Slavonije i na području srednjeg Jadrana, gdje je mjestimice vrlo gust i nošen jakim vjetrom. Posebno na području Zadarske i Šibensko- kninske županije. Osobito oprezno treba voziti i autocestom A 1, od čvora Gospić do čvora Šestanovac, gdje je zbog gustog snijega koji pada, mjestimice ugaženog, brzina vožnje ograničena na 40 km/h.
Čišćenje je u tijeku.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu, na sljedećim cestama:
Lika:
D 1 Udbina-Gračac-Knin,
D 218 Sučević-Srb,
D 42 Josipdol-Poljanak,
D 506 Dobroselo-Mazin
Područje srednjeg Jadrana:
D 8 na Jadranskoj magistrali od Svete Marije Magdalene do Biograda na moru,
D 27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac,
D 54 Maslenica-Zaton Obrovački,
D 56 Klis-Muć-Drniš,
D 58 Gornji Seget-Boraja,
D 106 Pag-Posedarje,
D 306 Vir-Nin-Zadar,
D 424 Zadar (luka Gaženica)-čvor Zadar 2,
D 502 Donji Zemunik-Smilčić-Karin
Gorski kotar:
na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra i Delnica.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK