Ponedjeljak, 26.01.2009.

SVJETSKO PRVENSTVO U LOVE NA PASTRVU U SINJU 2010. GODINE

šRD Cetina Sinj uputilo je Gradu Sinju i Splitsko-dalmatinskoj županiji zahtjev za sufinanciranjem Svjetskog prvenstva u lovu na pastrvu. Prvenstvo bi se trebalo održati u rujnu 2010. godine, a ukupni troškovi organizacije iznose oko 1.200.000,00 kuna. Upravo visoka cijena organizacije problem je zbog kojega je upitno održavanje prvenstva u Sinju. Iako sinjsko poglavarstvo o ovom zahtjevu još nije raspravljalo, gradonačelnik Ivan Nasić kaže kako Grad nije u mogućnosti isplatiti toliki novac za organizaciju Svjetskog prvenstva u lovu na pastrvu. Predsjednik šRD Sinj Branko Alebić kazao nam je kako se od županije potražuje 300 tisuća, a od Grada Sinja 350 tisuća kuna. Novac bi se mogao isplatiti u dva obroka, počevši od ove godine. Ostale troškove snosilo bi Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatski športsko - ribolovni savez i sponzori. Grad bi organizacijom ovoga prvenstva bio na dobitku, kaže Alebić. Ni županija se još nije očitovala o zahtjevu športsko-ribolovnog društva Sinj. Dožupan Luka Brčić kazao nam je kako se očekuje odluka Grada Sinja, na čijem bi se prostoru prvenstvo trebalo održati.

ODVJETNIK RADNIKA DALMATINKE NOVE ZORAN VUJANOVIć ZATRAžIO IZUZEćE SUCA ANTE čAPKUNA

Odvjetnik radnika Dalmatinke Nove Zoran Vujanović predsjedniku Trgovačkog suda u Splitu Ivi Bakaliću uputio je zahtjev za izuzećem suca Ante čapkuna iz predmeta za pokretanjem stečajnog postupka nad Dalmatinkom Novom. Razlog tome je što je sudac čapkun pred početak posljednjeg ročišta od pravosudnih policajaca zatražio da udalje radnike iz sudnice.

Nezavisni hrvatski sindikati uputili su dopis predsjedniku Vrhovnog suda RH Branku Hrvatinu u kojem se izražava negodovanje zbog postupka suca Ante čapkuna. Događaj predstavlja grubo kršenje prava stranaka u postupku i prema stavu Nezavisnih hrvatskih sindikata ima za cilj obeshrabriti radnike u borbi za njihovo osnovno pravo iz rada-pravo na plaću. U dopisu se predsjednik Hrvatin moli da u okviru svojih ovlasti ispita cijeli slučaj i poduzme odgovarajuće mjere, budući ovakvo ponašanje suca izravno krši zakon te grubo narušava ugled suda i sudačke struke, stoji u dopisu NHS-a.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras u 19.30 sati prikazivat će se američka glazbena romantična komedija High School Musical 3 Maturanti. Radnja se nastavlja na prva dva filma - glavni akteri, ljubavni par košarkaš Troy i štreberica Gabriella te njihovi školski prijatelji, su maturanti pred kojima je važna životna odluka. Kako im se nemilosrdno približava upis na studij, prisiljeni su suočiti se s neugodnom činjenicom da će uskoro biti razdvojeni, s obzirom na to da nakon mature namjeravaju upisati različite fakultete.

17. GODIšNJICIA POGIBIJE PRIPADNIKA HRZ PZO 4. GBRDanas, 26. siječnja, navršava se sedamnaest godina od pogibije pripadnika Samostalnog voda Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji je djelovao u sastavu 4. brigade ZNG-a. U sinjskom naselju šimci smrtno su stradali: Branko Fidel, Boris Kekez, Mladen škalic, Davor šabić i Bojan Vojvoda. U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati služena je misa zadušnica, a na mjestu pogibije kod spomen obilježja "Slomljeno krilo" u šimcima uz rodbinu, prijatelje, predstavnike HV, civilne i crkvene vlasti i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vijence će položiti i predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

GODIšNJICA AKCIJE "PERUčA"

Sutra, 26. siječnja, će udruga "Veterani 126. brigade" svečano obilježiti 16. godina akcije "Peruča". Program počinje u 12 sati u zgradi općine Hrvace, a u 13 sati na Peruči na mjestu pogibije Hrvatskog branitelja Ante Buljana položit će se vijenci i zapaliti svijeće.

OBAVIJEST

U područnim uredima i ispostavama Poreznih uprava u Hrvatskoj počela je obrada godišnjih prijava poreza na dohodak za 2008. godinu. Sinjska porezna ispostava do danas je zaprimila 640 prijava za povrat poreza. Godišnju poreznu prijavu obvezno podnosi porezni obveznik ako je u protekloj godini ostvario dohodak od nesamostalnog rada, porezni obveznik koji je ostvario dohodak od samostalne djelatnosti kod dva ili više poslodavaca istodobno, obveznik ako je Porezna uprava zatražila da naknadno plati porez ili dohodak te ako poslodavac, ili sam porezni obveznik nije obračunao, obustavio i uplatio predujam poreza na dohodak i prirez porezu na dohodak. Sve informacije mogu se dobiti na šalteru ili kod referenta sinjske Ispostave.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje poziva korisnike doplatka za djecu da obnove svoje zahtjeve za doplatak do 28.veljače,kako bi mogli bez prekida primati doplatak i od prvog ožujka. Zahtjev se može poslati poštom ili osobno predati u područnim službama HZMO.

SPORT

U vrlo važnom susretu trećeg kola nastavka A1 košarkaške lige Alkar je izborio pobjedu na gostujućem terenu. U Bedekovčini je pobijeđen Zabok 82-74.