Subota, 26.01.2008.

Hrvatska u finalu!Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u Norveškoj nakon što su u polufinalu u Lillehammeru pobijedili Francusku sa 24:23 (11:9).

Hrvatska je po prvi puta u povijesti u finalu Europskog prvenstva, a u borbi za zlato u nedjelju u 16 sati naši čekaju boljega iz dvoboja Njemačka - Danska.

IZVOR: www.glasdalmacije.com/Hina

GODIšNJICA POGIBIJE PRIPADNIKA SAMOSTALNOG VODA RZ I PZO

Danas se navršava šesnaest godina od pogibije pripadnika samostalnog voda ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji je djelovao u sastavu 4. brigade ZNG-a. U sinjskom naselju šimci smrtno su stradali: Branko Fidel, Boris Kekez, Mladen škalic, Davor šabić i Bojan Vojvoda. U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati služena je misa zadušnica, a na mjestu pogibije uz rodbinu, prijatelje, predstavnike HV, civilne i crkvene vlasti i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vijenac su položili i predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području polkicijske postaje Sinj na D60 (Brnaze-Ugljane);poslijepodne na D220 (Trilj-Gornja Tijarica) i D60 (Brnaze-Ugljane); U noći sa subote na nedjelju bit će na D1 (Dicmo-Sinj).

Sutra ujutro uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila bit će raspoređeni D1 (Sinj-Dicmo, Sinj-Potravlje), a poslijepodne na D-220 (Trilj-Gornja Tijarica) i D60 (Brnaze-Ugljane), u noći s nedjelje na ponedjeljak bit će na D60 (Brnaze-Trilj).

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazuje se američki horor "Noć vještica". Početak filma je u 19,30 sati.

SPORTDanas se igra 12. kolo A1 košarkaške lige. U 19 i 30 sati u Sinju igraju Alkar i Zabok. Udruga navijača Maligani poziva svoje članove i navijače da dođu u dvoranu i navijanjem pomognu sinjskim košarkašima. Prema najavama goste će pratiti 40 - tak navijača koji dolaze iz Zaboka.

Dana 30. siječnja u prostorijama galerije Galiotović održat će se skupština šRD Cetina Sinj. Skupštini će nazočiti predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever i tajnik HšRS Tomislav Feldhofer, a svoj dolazak najavio je i Zlatko Homen iz ministarstva. Pozivaju se svi članovi udruge da se odazovu u što većem broju.

Nogometaši Junaka danas igraju prvi pripremni susret za nastavak sezone. U 14,30 sati sastaju se s Primorcem u Stobreču.

Na nogometni turnir u Austriju otputovali su mladi nogometaši iz nogometne škole Glavice, koji će tamo ostati do nedjelje. Osim 18 nogometaša, na put je otišlo vodstvo škole i četiri roditelja.
Na turniru će nastupiti desetak ekipa.