Petak, 26.01.2007.

ZA RAD POLITIčKIH STRANAK IZ PRORAčUNA GRADA 160.000 KUNA

Grad Sinj je u proračunu za ovu godinu za realizaciju potreba u kulturi osigurao sredstva u iznosu od milijun i 300 tisuća kuna, koja su raspoređena između 14 udruga i društava. Od toga je za tekuću rezervu programa osigurano 50 tisuća kuna.

Za rad političkih stranaka iz gradskog proračuna Sinja u ovoj godini će se izdvojiti 160 tisuća kuna, a financirat će se šest stranaka, odnosno one koje su zastupljene u Gradskom vijeću. Kriterij raspodjele novčanih sredstava između stranaka je broj gradskih vijećnika.

PREDAVANJE O RAZVOJU AGRO-TURIZMA

U organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja u petak, 2. veljače, u hotelu Alkar održat će se predavanje o razvoju agro - turizma na području Cetinske krajine. Predavač je Robert Baćac - jedan od začetnika agro turizma u Istri. Predavanje će početi u 10,00 sati, a nazočit će mu i pročelnici županijskih odjela: za gospodarstvo, razvitak i obnovu Božo Sinčić i turizam Joško Stella. Predavanju mogu nazočiti svi zainteresirani za razvoj agro - turizma.

OBAVIJEST

U župnom uredu u Sinju primaju se prijave za zaručnički tečaj koji će se održavati subotom i nedjeljom, 17. i 18., te 24. i 25. veljače, s početkom u 18,00 sati. Tečaj je namijenjen svima koji se namjeravaju vjenčati do mjeseca svibnja ove godine.

"DANI KRNJEVALA" U OTOKU

Sutra će se u Otoku održati tradicionalne stranjske mačkare. Okupljanje je u 8,00 sati na Ikanovu gumnu, a zatim će se povorka uputiti prema Ovrlji, Bitunjcima, Udovičićima i Jelašcu. Prigodni program bit će kod kapelice svetog Ante, na Roknjači.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se u 20,00 sati prikazuje akcijski avanturistički film, ekranizacija popularne videoigre «DOA: Dead or alive».

SPORT

Košarkaši Alkara sutra u 19,30 u svojoj dvorani dočekuju košarkaše Svjetlost Broda u okviru natjecanja 12. kola A 1 košarkaške lige.

U 15. kolu 2. hrvatske kuglačke lige danas u 17 sati u Trilju igraju Vrni i Hrvatski vitezovi, a u Splitu u isto vrijeme u Marjan i Sinj.

Na vrlo jakom međunarodnom boksačkom natjecanju u Mađarskoj naš Vedran đipalo sinoć je uvjerljivo sa 24:10 pobijedio domaćeg borca Gabora Bognara. Danas mu je protivnik također Mađar Jozef Darmoš, a ova borba je repriza lanjskog finala.

Sutra će se s početkom u 10,00 sati u Galeriji Galiotović održati redovita izvještajna skupština športsko - ribolovnog društva «Cetina» Sinj. Na skupštinu su pozvani svi članovi Društva i ljubitelji ribolova.