Četvrtak, 26.01.2006.

GODIšNJICA POGIBIJE PRIPADNIKA ZRAKOPLOVNOG VODA HRZ

Svetom misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na spomeniku "Slomljeno krilo" u sinjskom naselju šimci, danas se obilježava 14. godina od pogibije zrakoplovaca i padobranaca Davora šabića, Branka Fridela, Mladena škalica, Borisa Kekeza i Bojana Vojvode.

Pripremajući se za borbene zadatke, poginuli su 1992. godine kao pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - protuzračne obrane 4 . Brigade ZNG-a ističe načelnik zrakoplovne baze Divulje Miroslav Kovač.

Misa zadušnica bila je u 11,00 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon toga kod spomenika u šimcima vijence su položiti članovi obitelji, gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga, Ministarstva obrane RH-a i zračne baze Divulje.

TAKMIčENJE MAžORETKINJA U POžEGI

Sinjske mažoretkinje popularne "Alkarke" odlaze večeras na trodnevno Državno prvenstvo u Požegu. Natjecanje je u mažoret plesu i tvirlingu kaže voditeljica Davorka Dukić te skreno očekuje i ponajbolje rezultate.

POčINJU KRNJEVALSKE SVEčANOSTI

Krnjevalske i pokladne svečanosti, ističe predsjednik udruge Damir Grčić, započinju simboličnom primopredajom ključeva grada. Gradonačelnik Tomašević će svoju dužnost u narednih mjesec dana predati predsjedniku krnjevalske udruge u subotu 28. siječnja na poluvremenu košarkaškog derbija A1 lige Alkar-Cedevita.

STRUčNO PREDAVANJE ZA PčELARE

Pčelarska udruga iz Sinja "Vrisak" najavljuje u nedjelju u Galeriji galiotović stručno predavanje na temu: Tehnologija pčelarenja - L. R. košnicama i Biološke mjere borbe protiv "Varoe destruktor". Predavač je pčelar mr. Goran Mirjanić, ističe Ivan Runje iz udruge Vrisak dodajući kako će stručno druženje pčelara doprinijeti jačanju udruge .

SPORT

Nakon pobjede nad Maksimirom košarkaški klub Alkar na veliko se sprema kao i navijači za predstojeći košarkaški derbi Alkar-Cedevita koji je na rasporedu u subotu u 19,30.

Iz NK Junak informiraju kako će početkom idućeg tjedna krenuti s pripremama mlađih uzrasta, a ujedno se pozivaju i mladići rođeni "93-e i mlađi kako mogu pristupiti u mlađe selekcije Junaka upisom kroz jutro i poslijepodne na igralištu NK Glavice.

športsko ribolovno društvo Cetina održat će u subotu redovitu godišnju skupštinu u galeriji Galiotović s početkom u 10 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američki avanturistički film KING KONG Početak prikazivanja je u 20,00 sati. Glavnu ulogu tumači Adrien Brody.

VRIJEME

Vedro i sunčano te vrlo prohladno. Kroz jutro temperatura zraka od -13 do -5 stupnjeva Celzijevih.