Srijeda, 26.01.2005.

GODIšNJICA POGIBIJE PILOTA I PADOBRANACA U šIMCIMA

Danas je u 10 sati u zaseoku šimci obilježena pogibija zrakoplovaca i padobranaca koji su život izgubili na današnji dan 1992 godine u teškoj zrakoplovnoj nesreći pripremajući se za za borbene zadatke. Davor šabić, Bramko Friedel, Mladen škalić, Boris Kekez i Bojan Vojvoda bili su pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda Hrvatskog ratnog zrakoplovstva-protuzračne 4. Brigade ZNG-a. Kod spomenika « slomljeno krilo» vijencu su položili i zapalili svijeće uz rodbinu i roditelje i predstavnici zračne baze Divulje i MORH-a.

OBAVIJEST IZ HAK-a

Iz HAK-a savjetuju pozornu vožnju gorskim predjelima na usjecima, mostovima i prijevojima zbog mogućeg nailaska na poledicu. Odroni zemlje i kamenja mogući su kroz usjeke Jadranske magistrale. Inače na svim cestama prema unutrašnjosti Hrvatske nužna je zimska oprema.

PRIJEDLOG GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA O IZDVAJANJIMA ZA KULTURU I SPORT U OVOJ GODINI

Za potrebe kulture prema prijedlogu gradskog poglavarstva ove godine namjerava se izdvojiti 850 tisuća kuna što je oko 150 tisuća više nego lani...
...

VRIJEME

Prevladava oblačno vrijeme s umjerenom do jakom burom. U drugom dijelu dana bura će pojačati, a moguć je i slab snijeg. Temperatura zraka izmjerena jutros u 7 sati iznosila je 0 stupnjeva.