PRIOPćENJE ZA JAVNOST MATE JUKIćA I DAMIRA TALAJE O ODLUCI POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Nakon jučerašnje konferencije za novinare bivšeg gradonačelnika i njegovog tadašnjeg zamjenika, danas su i medijima uputili priopćenje u kojem obrazlažu nerazumnu odluku sadašnjeg Poglavarstva, koalicijske vlasti u najavi kako će poništiti odluku o rješavanju stambenih pitanja za 18 sinjskih obitelji.

Novo Gradsko poglavarstvo nije niti pokušalo sagledati bit utemeljenost i razložnost odluka čije je poništenje najavila. Pored toga i usprkos tome neki predstavnici te vlasti medijski provlače informacije o nekim kaznenim prijavama koje se tiču spomenutih odluka ističu članovi bivšeg Poglavarstva.
Dodaju kako u našim sinjskim okolnostima i pred širom javnošću ovakva odluka poništenja ugovora jedino ima za svrhu unaprijed nekoga osobno politički i profesionalno diskreditirati pa se nameće i pitanje koji je zapravo cilj cijele ove priče.

Bivši gradonačelnik i njegov zamjenik u obrazloženju navode početna financijska sredstva i ugovore i dokumente za zbrinjavanje sociajalnih slučajeva.na kraju priopćenja ističu kako je iza svega očito da su odluke koje novo Poglavarstvo najavljuje poništiti bile valjane, opravdane, financijski, ekonomski i građevinski ostvarive i da ih je stoga valjalo provesti i tako omogućiti 18 sinjskih obitelji da u proljeće ove godine usele u nove stanove

03.03.06