Obilježavanje 29. godišnjice osnutka ‘Cro angelsa’U ponedjeljak, 1. lipnja prigodnim programom obilježit će se 29 godina od formiranja 2. bojne 4. brigade ZNG-a.

Ovogodišnje obilježavanje osnutka legendarnih ‘Cro angelsa’, 2. sinjske bojne bit će drugačije u odnosu na protekle godine, a razlog je pridržavanje mjera uvjetovanih pojavom koronavirusa.

Program će početi u 10 svetom misom za poginule i umrle pripadnike postrojbe, koja će se služiti u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Poslije svečane euharistije, u 11 sati je polaganje vijenaca na Spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, u Spomen parku Hrvatskih branitelja, ispred zgrade Gradske uprave u Sinju. U 12 sati izlaslanstva Udruge 2. bojne 4. brigade ZNG-a obići će spomen obilježja poginulih pripadnika postrojbe na Alebića kuli, Dabru, Čugurinom brigu, Suhopolju u Vrlici i na Maovicama.

Organizator obilježavanja je Udruga veterana 2. bojne ‘Hrvatski anđeli’, koja poziva sve pripadnike postrojbe, ostale branitelje i građane da se pridruže zajedničkom obilježavanju 29 godina od formiranja 2. bojne 4. brigade ZNG-a.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

31.05.20