Stožer CZ SDŽ predlaže ukidanje e-propusnica



Županijski stožer Civilne zaštite objavio je kako je tijekom jučerašnjeg dana u KBC-U Split preminula muška osoba srednje životne dobi (rođena 1965. godine), koja je uz nekoliko kroničnih bolest imala i infekciju COVID-19. Također je tijekom jutra 19. travnja 2020. u KBC-u Split preminula još jedna muška osoba rođena 1950. godine, koja je uz nekoliko kroničnih bolesti imala i infekciju COVID-19. Niti jedna od navedenih osoba nije bila korisnik Doma za starije i nemoćne osobe.
Prema izvješću Nastavnog zavod za javno zdravstvo SDŽ od ukupno 176 obrađenih testova još je 11 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 4 (od toga jedan korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split na Zenti i jedan iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Makarske 4 (svi iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Baška Voda 1 (korisnik Doma za starije i nemoćne Makarska), Vrgorac 1 i Otok 1.
Među novooboljelim osobama nema zdravstvenih djelatnika.
Iz Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 65 osoba. Hospitalizirane su 94 osobe, a 7 ih se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.
Ukupno 106 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. U karanteni hotela Zagreb na Duilovu nalazi se 14 osoba.
Na dan 19. travnja 2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 409 osoba zaraženo koronavirusom.
Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uputio je prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH da se na prostoru Splitsko-dalmatinske županije večeras od 24 sata prometuje bez izdavanje e-propusnica, dok za otoke ostaju na snazi prethodne mjere, uz iznimku da se na samom otoku iz prelaska iz  jedne u drugu administrativnu jedinicu ne trebaju izdavati e-propusnice. Odluka će stupiti na snagu potvrdom Nacionalnog stožera CZ RH o čemu će se javnost pravovremeno obavijestiti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

19.04.20