Sutra se nastavlja dostava kruha

Otkako je Nacionalni stožer civilne zaštite izdao niz mjera kako bi se spriječio socijalni kontakt i širenje zaraze koronavirusom, brojnim mještana u selima cetinskog kraja otežana je kupovina hrane i drugih potrepština. Kako bi im barem jednim dijelom olakšali, lokalni pekari odlučili su sami dostavljati kruh onima koji nisu u mogućnosti otići do trgovine.
Dostava kruha danima se odvijala nesmetano, međutim zadnja dva dana je prestala. Stoga je Sinjanka Nataša Delonga Poparić, članica Odbora za zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije, uputila dopis Stožeru civilne zaštite Grada Sinja u kojem ih je upoznala s navedenim problemom u Gornjima Glavicama.
‘Kako u tom dijelu grada živi i određen broj starijeg stanovništva, koje se zbog životne dobi ne smije kretati van doma, molimo vas da u okviru vaše nadležnosti poduzmete odgovarajuće korake’, stoji u dopisu Nataše Delonge Poparić.
Delonga Poparić ubrzo je dobila odgovor načelnika Stožera civilne zaštite Grada Sinja Igora Vidaline:
‘Kontaktirao sam vlasnika pekare koja je opskrbljivala kruhom na kućnu adresu određeni dio stanovnika na području Glavica, Hana, Bajagića i Obrovca Sinjskog… Vlasnik navodi da se s tim načinom rada prestalo zbog pritužbi građana, da na taj način postoji mogućnost širenja zaraze koronavirusom. Nakon jutrošnjeg razgovora, vlasnik je od Stožera CZ Grada Sinja dobio punu potporu da nastavi s distribucijom i prodajom kruha na kućnu adresu, kao što je i do sada bilo, uz obvezu pridržavanja propisanih mjera zaštite (socijalna distanca, nošenje zaštitnih maski i rukavica). Stoga će od sutra ponovno krenuti normalno s radom i isporukom kruha, a oni građani koji ne žele koristiti tu uslugu iz bilo kojeg razloga, na to imaju pravo’, odgovorio je Vidalina.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

27.03.20