Javna tribina ‘Kamenolom na Gredi – za i protiv’

 
Građanska inicijativa ‘Ne dajmo Gredu’, kojoj je jedan od glavnih ciljeva zaustavljanje planiranog projekta eksploatacije kamena na Poljakovoj Gredi u subotu, 14. prosinca organizira javnu tribinu.

Javna tribina na temu ‘Kamenolom na Gredi – za i protiv’ organizira se s ciljem edukacije i što boljeg informiranja javnosti o možebitnim prednostima i štetnim posljedicama planiranog projekta.

Tribinu će otvoriti Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja, a nastaviti ugledni znanstvenici iz područja prirodnih znanosti i to Ivan Budimski, dipl. ing. šumarstava iz Udruge Biom te dr.sc. Mirko Ruščić sa splitskog PMF-a. Plnirani projekt na Poljakovoj Gredi predstavit će Mladen Jerkan, kao predstavnik investitora, tvtke Beton-Hrvace d.o.o. iz Hrvaca koji će govoriti o eventualnim pozitivnim učincima za lokalnu zajednicu.

Iz Građanske inicijative pozvali su sve građane, a posebno ne koji su na bilo koji način bili uključeni u donošenje odluka kreiranja prostorno-planske dokumentacije.

Pozvali su i sve nastavnike i profesore biologije, prirode i društva, koji imaju neposredan učinak na kreiranje mnijenja i stavova budućih generacija.

Tribina će se održati u 17 sati u Galeriji Sikirica u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

13.12.19