Marijan Grbavac otvorio ‘Petkom u 5


U organizaciji Udruge Sinjski Ferali i Gradske knjižnice Sinj jučer je počeo program ‘Petkom u 5’ kojim će se u Sinju obilježiti Mjesec hrvatske knjige.
Riječ je o manifestaciji kojom se tijekom mjesec dana – od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!
Program ‘Petkom u 5’ jučer je u sinjskog Gradskoj knjižnici otvorio Marijan Grbavac koji je publici predstavio svoju prvu knjigu ‘Materin šudarić’.
Marijan Grbavac poznati je prološki glumac, redatelj, scenarist, tekstopisac, osnivač i voditelj Dramskog ansambla Proložac. U knjizi ‘Materin šudarić’ na sebi svojstven način piše o zanimljivim šaljivim dogodovštinama imotskog čovjeka. U knjizi se nalaze brojni drugi Marijanovi humoristični tekstovi, kao i tekstovi s kojima je sudjelovao u emisiji Radio Splita ‘Kad se smijah tad i bijah’. Jučerašnjoj promociji između ostalih nazočio je i urednik emisije Mladen Vuković.
Program ‘Petkom u 5’ nastavlja se idućeg petka, 25. listopada kada će se sinjskoj publici predstaviti Ružica Gašperov.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

19.10.19