"DANI KRNJEVALA"

Krnjevalska udruga Sinj sinoć je u prepunoj kino dvorani održala tradicionalni Krnjeval fest, a već sutra na rasporedu pokladnih dana je i Dječji maskembal. Organizatori pozivaju sve roditelje i djecu da im se pridruže od 15 sati u Alkarskim dvorima odakle će se krenuti Pijacom do Doma mladih gdje će biti spaljen krnjeva , a potom u disko klub gdje će biti prigodni program za djecu.

Mačkare Bajagića krenule su jutros od osam sati tradicionalnim maskama dida, baba, barjaktara i ronadara u pohode obližnjim neseljima. Okupljane je bilo u 8 sati, a program će potrajti do kasnih večernjih sat.

Deveti Krnjeval najavile su i mačkare iz Glavica. Glavičani su tako i ove godine organizirali maskembal za male i velike na kojem će se dodijeliti i prigodne nagrade. Glavički maskemabl održat će se 25. veljače u Domu.

Predviđena krnjevalska ophodnja krnjevalske udruge Krušvar iz Dicma neće iz objektivnih razoga biti kako smo najavljivali sutra nego u sljedeću nedjelju kada će uz obilazak Dicmanjskog i Triljskoga kraja sudjelovati i na Solinskog karnevalskoj smotri

18.02.06