PREMA DOSADAšNJIM REZULTATIMA LABUDOVI NISU UGINULI OD PTIčJE GRIPE


Obdukcija i pato-anatomska analiza provedena u ponedjeljak i utorak na 18 labudova pokazuju da nema nikakvih promjena koje bi ukazivale na moguću pojavu ptičije gripe, izjavio je glasnogovornik ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mladen Pavić.

Još pet uginulih ptica pronađenih u ponedjeljak kasno poslijepodne poslano je na testiranje na ptičiju gripu u Centar za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog istituta u Zagrebu. Riječ je o uginulim pticama pronađenima u okolici Koprivnice i Kutine te na čiovu. Sve uginule ptice zamijećene su u monitoringu.

Kako doznajemo iz Veterinarskog ureda u Sinju na ribogojilištima Ruda i Grab permanentno se snima stanje na terenu te se podaci o pticama koje slijeću uz ribogojilište prikupljaju svaki dan. Uginuća niti neubičajenog ponašanja kod ptica koje su bile na tim mjestima nema- tvrde nadležni.

Mr. Vesna Jošt voditeljica Veterinarske službe u Sinju ističe kako je i s gradom Triljem dogovoreno periodično nadgledanje divljih pataka na rijeci Cetini. Pprema posljednjim informacijama nikakvo neuobičajeno ponašanje ni uginuće nisu zabilježeni.


15.02.06