Ponedjeljak, 25.12.2017.

Božićna čestitka sinjskih franjevaca



Braćo i sestre,
danas kličemo s milijunima ljudi diljem svijeta – Slava Bogu na visini i mir ljudima na zemlji. I iz viteškog Sinja uzdiše se pjesma hvale nebeskom Ocu za neizmjerna djela ljubavi koja je kroz povijest spasenja iskazivao nama ljudima. Kada se ispunila punina vremenâ, poslao nam je svojega Sina. U Betlehemu se rodio od Djevice Marije, koju tradicija pobožno naziva Roditeljkom svoga Roditelja.
Marijina majčinska ljubav u hladnoći betlehemske noći prima novorođeno Dijete i predaje ga na čuvanje svakom čovjeku, majkama i očevima, djeci i mladima, djedovima i bakama… Briga oko malenog Isusa danas je povjerena nama, koji u poniznosti i iskrenosti srca otvaramo vrata svojih domova. Primamo Božić u svoje obitelji i želimo posvjedočiti cijelom svijetu neizmjernu radost što se sâm Bog rađa u našim srcima.
Radost ovoga dana neka ispuni zajednice u kojima živimo, kako bismo mogli s cijelim stvorenjem slaviti rođenje Božjeg Sina, Isusa Krista. Svima kličemo i želimo sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane.
Fratri iz Franjevačkog samostana Gospe Sinjske
Božić, 25. prosinca 2017.
IZVOR: WWW.FERATA.HR