Petak, 25.11.2022.

U okviru ‘Jesenjarenja’ u Sinju ‘otpad’ u Galeriji Sikirica izlaže Vanja Babić


U Galeriji Sikirica u Sinju, u okviru diskurzivnog programa ‘Jesenjarenje’ večeras u 19 sati otvara se iznimno zanimljiva izložba ‘Arheologija odbačenog’ multimedijalnog umjetnika Vanje Babića.
Podsjetimo, program je nastao u suradnji udruge Sinjski kulturni urbani pokret i Galerije Sikirica, s ciljem da se kroz različite forme – izložbe, filmske projekcije, stručna predavanja, razgovore s autorima – publici približe određena kompleksna pitanja i aktualna društvena problematika, a tema ovogodišnjeg Jesenjarenja su klimatske promjene. U navedeni temat izvrsno se uklapa i ‘Arhipelag odbačenog’, s obzirom da izložba predstavlja presjek umjetničkog opusa Vanje Babića u kojem se on kontinuirano bavio istraživanjem otpada i okoliša.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dječja adventska i božićna šetnica – Dobre priče i dobra djela


Postavljanjem prvog prizora iz bajke braće Grimm danas počinje dječji adventski program u Gradskom parku u Sinju.
Kroz četiri tjedna Došašća Udruga Srma će kod vodoskoka ‘Tri generacije’ postaviti 3D prizore iz četiri bajke braće Grimm. Na postavljanje scenskih prizora pozvana su djeca iz vrtića i škola kojima će se bajke ispričati uživo, a nakon toga će se počastiti prigodnim slasticama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR