Ponedjeljak, 25.11.2013.

‘Arijadnina crvena nit spasa za izlaz iz nasilja’U subotu 22. studenoga na sinjskoj Pijaci Udruga Srma je 8. put za redom obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenoga i Svjetski dan borbe protiv zlostavljanja djece 19. studenoga. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dani tehničke ispravnosti vozila

Kao i proteklih godina, i ove godine provodi se preventivno-sigurnosna akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila". Provodi se od danas, 25. studenog, do subote, 30. studenog 2013., na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u svim stanicama za tehnički pregled vozila.

Akcija je u potpunosti dragovoljna, a naglasak je stavljen na besplatni pregled vozila u stanicama za tehnički pregled i pružanje savjetodavne pomoći radi uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Cilj je isključivo preventivni i temelji se na poticanju vozača da kontroliraju ispravnost vlastitih vozila, kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Za napomenuti je da su od ove akcije izuzeta vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda tehničkog pregleda i registracije.
IZVOR: PU SD