Petak, 25.11.2011.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj sutra će se održati još jedna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama sinjskog Crvenog križa u vremenu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se oazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras koncert u sinjskom kinu

Povodom blagdana Svete Cecilije, koja se slavi 22. studenoga, večeras će u gradskom kinu u Sinju, s početkom u 19 sati nastupiti Mješoviti gradski zbor, Dječji zbor Sinjski slavuji i Mandolinski sastav Osinium. Ulaz je slobodan, a organizator Kulturno umjetničko središte Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kulturna zimnica26.11. u 20 sati Galerija Sikirica  performans „Kriv“ autor Boris Kadin  (Dubrovnik)

02.12. u 20 sati Galerija Galiotović   izložba fotografija Marine Lekić (Ljubljana)

10.12. u 20 sati Galerija Sikirica  jazz koncert  Joe i Lela Kaplowitz

16.12. u 20 sati Galerija Galiotović  izložba arhivske građe iz bivšeg Doma mladih,  „Dom mladih centar urbane kulture Sinja 1986-1997“

General Mirko Norac slobodan!Jutros nešto poslije šest sati iz zatvora u Lipovici izašao je general Mirko Norac. Nakon više od deset godina provedenih u hrvatskim zatvorima, temeljem odluke Povjerenstva za uvjetni dopust Ministarstva pravosuđa iz rujna ove godine, general Mirko Norac postao je slobodan čovjek. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan Sv. Kate u Lučanima

Katolička crkva danas slavi blagdan Svete Kate.
 Sv. Kata je u narodu toliko poznata da su njezin lik i ime isprepleli toliki događaji i uzrečice poput one 'Sveta Kata, snijeg na vrata', što znači da ulazimo u jedno ozbiljno zimsko vrijeme. U Cetinskom kraju ovaj blagdan posebno se slavi u Lučanima. Trodnevnica Svetoj Kati počela je jučer. Danas u 16 sati svetu misu služit će fra Luka Norac Kevo, a sustra u isto vrijeme fra Ante Čovo. Vanjska proslava blagdana Svete Kate, s procesijom i misnim slavljem bit će u nedjelju u 10,30 sati, a predvodit će ga i propovjedati sinjski župnik fra Paviša Norac Kevo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogat sportski vikend:
Subota 26.11.2011
Košarka
A1 liga 8. kolo, Zadar, dvorana Jazine 18,00h Sonic Puntamika- Alkar

Nogomet
2. HNL 15. kolo 13,30h Međimurje-Junak
4. HNL Jug 13. kolo 13,30h Vinjani-OSK

ŽNL 13,30h Poljičanin- Tekstilac
13,30h Trogir 1912-Vrlika

Rukomet
2. HRL-jug 10. kolo 18,00h Trilj Pršut Voštane-Hrvatski dragovoljac
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...