Četvrtak, 25.11.2010.

Priopćenje za medije gradonačelnika Grada Sinja, Ivice Glavana

Gradonačelnik Grada Sinja, gosp. Ivica Glavan reagirao je priopćenjem za medije u svezi izjava i navoda predsjednika Udruge Hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata – Ogranak Sinj, od dana  23. studenoga 2010. godine na temu obnove inicijative UHBDDR-a o imenovanju jedne ulice u Gradu Sinju Vukovarskom ulicom i podizanju spomen obilježja u Gradu Vukovaru poginulim Sinjanima i Cetinjanima na čelu  s Ivicom Poljakom-Sokolom i Andrijom Alčićem....

Počelo označavanje značajnih krajobraza na području Cetinskog krajaJavna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Splitsko-dalmatinske županije koja je utemeljena 1996. godine, počela je s označavanjem značajnih krajobraza na području Cetinskog kraja. Riječ je o krajobrazima koji su zaštićeni od 2000. godine. Tako su jutros djelatnici ove javne ustanove, postavljanjem dviju tabli, označili područje Sutine - površine 462 ha. Na tablama se nalazi tekst na hrvatskom i engleskom jeziku o zaštićenom području s naznakama o biljnom i životinjskom svijetu, te satelitski prikaz tog područja. Do kraja godine na isti način označit će se i iznimne prirodne ljepote u Cetinskom kraju, a to su izvori Rumina, Graba i Rude. Inače pored dosada zaštićenih područja prostornim planom u županiji Splitsko-dalmatinskoj za zaštitu je predviđeno preko 80 lokaliteta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan svete Kate

Danas, 25. studenoga je blagdan svete Kate. Ovaj blagdan u Cetinskom kraju posebno se slavi u Lučanima. Vanjska proslava održat će se u nedjelju 28.studenog kada će od 10,30 svečano misno slavlje predvoditi fra Joško Kodžoman. Trodnevnica počinje danas u 16,00 sati, a predvodi je fra Ante Čovo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prezentacija "Strategije razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013."

Poduzetnički centar Sinj u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, sutra, 26. 11.2010. god. s početkom u 13:00 sati u gradskoj vijećnici u Sinju, održat će prezentaciju «Strategije razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013.», prezentaciju natječaja za dodjelu nagrada inovativnim ženskim poduzećima jadransko jonskog područja – položaj seoskih žena u ruralnom području,- dugotrajno nezaposlene žene i mogućnost pokretanja vlastitog posla u suradnji sa lokalnom samoupravom i svim nadležnim institucijama (samozapošljavanje, kreditiranje, poticaji, zadružno poslovanje, udruge…), primjeri dobre prakse.
Zbog velikog interesa za Mjeru 302, te najave raspisivanja natječaja do kraja studenog u sklopu radnog sastanka kao zadnju točku dnevnog reda napravit će se prezentacija Mjere 302. Cilj radnog sastanka- prezentacije je iznaći načina da se pomogne nezaposlenim ženama, čuti njihovo mišljenje, te zajedno sa mjerodavnim državnim institucijama organizirano pokrenuti osmišljavanje projekata za zapošljavanje i samozapošljavanje žena sa područja zaleđa Splitsko-dalmatinske županije.

Božićni humanitarni sajam

Svetište i župa Gospe Sinjske, Caritas, vjerničke zajednice i gradske udruge i ove godine organiziraju Božićni humanitarni sajam koji će se održavati od 11. do 19. prosinca, od 09,00 do 13,00 i od 16,00 do 19,00 sati.
Organizatori pozivaju sve građane da za potrebe održavanja Sajma doniraju kućanske aparate i rasvjetna tijela, dijelove namještaja, novu odjeću i obuću, posteljinu, poljoprivredne proizvode, i stotine drugih stvari - sve ono što bi se moglo prodati na sajmu.
Poseban poziv da se pridruže akciji prikupljanja organizatori su uputili vlasnicima poduzeća i prodavaonica.
Prvog dana Sajma, u subotu, 11. prosinca, na ulazu u crkveno dvorište iz Glavičke ulice bit će izloženi sinjski specijaliteti, koje će za prodaju donirati restorani s područja Grada.
Prikupljeni novac namijenjen je korisnicima Caritasa Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Slavoniji, Lici, te središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj. Izdvajamo dionice autocesta: A 1, od Zagreba do Karlovca i od tunela Mala Kapela do tunela Sveti Rok, te duž cijelih A 2 Zagreb-Macelj, A 3 Bregana-Lipovac i A 4 Zagreb-Goričan. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.
Zbog radova na vijaduktu Jamani, za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D 1) danas, 25. studenog, od 13.30 do 14 sati.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK