Srijeda, 25.11.2009.

Cjepljenje protiv pandemijske gripe tipa A(H1N1) počinje u petak

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi osiguralo je besplatno cjepivo protiv pandemijske gripe tipa A(H1N1) za ranjive skupine, a nakon što se oni cijepe, cjepivo će biti besplatno i za sve zainteresirane građane. Ranjive skupine su kronični plućni bolesnici među kojima su oni koji boluju od kronične opstruktivne bolesti i astme, trudnice u drugom i trećem tromjesečju trudnoće, ekstremno pretile osobe, djeca u dobi od šest mjeseci do tri godine koja imaju i neku drugu bolest te zdravstveni djelatnici. U prvoj pošiljci je 140 tisuća doza cjepiva, a cijepljenje će početi u petak.                                                                                    
U Hrvatskoj je do danas zabilježeno 11 smrtnih ishoda povezanih s pandemijskom gripom, priopćilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.
U proteklom tjednu, od 16. do 22. studenoga, ukupno je registrirano 13 tisuća 960 slučajeva oboljenja od pandemijske gripe u što su uključeni laboratorijski potvrđeni i klinički slučajevi zajedno.
Na sinjskom području primjetno je smanjenje broja oboljelih od ove gripe. Tijekom prošloga tjedna evidentirano je 113 oboljenja.

 

Tiskovna konferencija Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Sinj

Na tiskovnoj konferenciji Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Sinj istaknula je prijedlog da se poginulim vukovarskim braniteljima Andriji Alčiću i Ivici Poljaku, i drugom braniteljima iz Cetinskog kraja u Vukovaru podigne spomenik.Udruga se zalaže za inicijativu da jedna ulica ili institucija u Sinju dobiju ime po Alčiću i Poljaku. UHBDDR Sinj zahtijeva da se na adekvatniji način uredi i prostor oko biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te da se park ispred zgrade Gradske uprave, u kojem se nalazi spomenik poginulim braniteljima, proglasi Spomen parkom hrvatskih branitelja.

Humanitarni rukometni turnir za Maria Efendića

U 17 sati u sinjskoj športskoj dvorani održat će se humanitarni rukometni turnir za Maria Efendića. Na turniru će sudjelovati Kamičak, EMC Split, Trilj Pršut Voštane i Hrvatski Dragovoljac. U glazbenom dijelu nastupit će Sinjske mažoretkinje i klapa Sinj. Prodaja ulaznica u knjižarama Axel i Duga i TO Alka po cijeni od 20,00 kuna. Organizator turnira je RK Kamičak, a medijski pokrovitelj Hit radio.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskih kolektora zatvoren je dio ulice 126. brigade i to od zgrade Porezne uprave do ulice Put Ruduše, odnosno do skretanja za Dom zdravlja. Privremeno prometovanje odvija se ulicama Put pazara, 126. brigade i ulicom Luka. Radovi će trajati 15-ak dana.