Petak, 25.10.2019.

Nastavlja se mirni prosvjed protiv odlaganja vrgoračkog otpada na Mojanci

Predsjednik Mjesnog odbora Turjaci Stipe Perić uputio je dopis u kojem najavljuje nastavak mirnog javnog prosvjeda protiv odlaganja vrgoračkog smeća na Mojanci.
‘Mjesni odbor Turjaci je kao organizator sedmodnevnog javnog prosvjeda protiv odlaganja vrgoračkog smeća na Mojanci, a koji još traje, temeljem Zakona o javnom okupljanju isti produžio na sljedećih tjedan dana, do 2. studenoga 2019.g. te zajedno sa Mjesnim odborom Brnaze poziva sve žitelje grada Sinja kao i okolnih gradova i općina da im se pridruže u daljnjoj borbi za čišći i zdraviji okoliš nama i našoj djeci.
Nadalje, neovisno o odlukama vezanim za odlaganje vrgoračkog otpada zatražili smo sastanak sa Gradonačelnicom gdje bi se upoznali sa svim detaljima projekta sanacije Mojanke, sve kako bi svi zajedno imali detaljan uvid u tijek projekta te kako bi se u konačnici krenulo sa realizacijom’, stoji u dopisu Stipe Perića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Još tjedan dana otvoren natječaj za stipendije

Još tjedan dana otvoren je natječaj Grada Sinja za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj godini 2019./2020.

Stipendije se odobravaju za deset mjeseci u iznosu od 700 kuna mjesečno, a na natječaj se mogu javiti svi redoviti studenti s područja Grada Sinja, polaznici preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija u Republici Hrvatskoj ili s njima izjednačenih studija u inozemstvu.

Podsjećamo, u akademskoj godini 2018./2019. stipendiju Grada Sinja temeljem dva natječaja primalo je ukupno 240 sinjskih studenata, što je gotovo peterostruko više od akademske godine 2017./2018. kada su stipendiju Grada Sinja, u iznosu od 500 kuna, primala 52 studenta.

Prijave se podnose Komisiji za provedbu postupka dodjele stipendija studentima s područja Grada Sinja, preko pisarnice Grada Sinja, najkasnije do 31. listopada 2019. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR