Ponedjeljak, 25.10.2010.

Međunarodni dan dragovoljnog darivanja krvi

U Hrvatskoj se danas, 25. listopada, obilježava Međunarodni dan dragovoljnog darivanja krvi. Tim povodom u subotu je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Sinju održana svečana skupština na kojoj su jubilarnim davateljima krvi uručene prigodne nagrade.
GD CK Sinj donijelo je također i odluku kojom se svim darivateljima krvi plaća cjelukupni tečaj polaganja prve pomoći za vozački ispit, a svima onima koji nisu davatelji osigurat će besplatno ispit ukoliko tečaj provedu u organizaciji GD CK Sinj.

Održan zbor kluba branitelja HSP-a za grad Trilj

Dana 22.10.2010 g. u18 sati, u Gradskoj vijećnici grada Trilja održan je zbor kluba branitelja HSP-a za grad Trilj. Ovo je  hvalevrijedan potez nekolicine branitelja članova HSP-a Trilj koji su vidili svoje prijatelje i suborce kako žive u raznim uvjetima koji nisu humani. Ovaj klub branitelja je humanitarnog karaktera i služi za pomoć svim braniteljima unutar HSP-a a i šire.                         
Zbor je održan u vijećnici grada Trilja gdje se je pristupilo glasovanju za predsjedništvo....

Obavijest

Općina Hrvace objavila je natječaj za dodjelu studentskih potpora studentima s područja općine Hrvace za školsku godinu 2010./11..Ovaj natječaj je istaknut na oglasnoj ploči općine Hrvace. Prijave s kompletnom dokumentacijom podnose se do 15. studenoga 2010. godine.

Izaslanstva Udruge antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine, Grada Sinja i sinjskog SDP-a položili vijence kod kosturnice u sinjskom Đardinu i kod spomen obilježja poginulim braniteljima iz Domovinskog rata

U znak i sjećanje na 25. listopada 1944. godine, jučer su izaslanstva Udruge antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine, Grada Sinja i sinjskog SDP-a položili vijence kod kosturnice u sinjskom Đardinu i kod spomen obilježja poginulim braniteljima iz Domovinskog rata. Nakon toga u prostorijama udruge Antifašista upriličen je prigodni domjenak.

Kino danas

U gradskom kinu danas od 20  sati prikazuje se film “Plaćenici”.

Sport

Alkar je u 3. kolu A1 lige sinoć u Zadru doživio težak poraz od Borika. Zadrani su pobijedili sinjski sastav s čak 79-44.

U derbiju 4. HNL jug Glavice su pobijdile Orkanom 2-0, i sada su na vrhu ljestice ovog natjecanja.

Županijska nogometna liga donijela je međusobni susret cetinskih klubova Čaporice-Tekstilac 0-1.

U Varaždinu je održano prvenstvo u radu pasa ptičara. Selekcija županije, koju je uglavnom sačinjavala ekipa s sinjskog područja, osvojila je ekipno prvo mjesto, a titulom prvaka s svojim psom u kategoriji engleskih ptičara osvojio je Damir Župić, a Željko Sesardić bio je u istoj kategoriji s svojim psom treći. U natjecanju lovno-kinološkog kupa u vrlo jakoj konkurenciji ekipa županije Splitsko-dalmatinske zauzela je šesto mjesto.