Subota, 25.10.2008.

SPORT

11. KOLO 2. HNL
Junak - Imotski 1:0
11. KOLO 3. HNL
Dugopolje - Split 0:2
Jadran LP - Hrvace 2:0

PRšUT "MEL-Mesnice Lovrić" OSVOJIO TITULU šAMPIONA PRšUTA NA DRUGOM INTERNACIONALNOM SAJMA PRšUTA ISAP 2008.- TINJAN



Na Internacionalnom sajmu pršuta u istarskom Tinjanu - ISAP, pršut mesnice MEL osvojio je prvu nagradu u kategoriji nedimljenih pršuta-Dalmatinski pršut. Vlasnik Jakov Lovrić kazao nam je kako je svake godine konkurencija sve jača, a kriteriji veći. Uspješni su bili i drugi naši proizvođači. Drugu nagradu osvojio je pršut Mataš, a treću Dalmatiko iz Voštana. Na sajmu koji je počeo jučer, sudjeluju 24 proizvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Slovenije.
Među 24 pršutom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine MEL je opet potvrdio kvalitetu dalmatinskog pršuta.

SVEčANOST NA GAZU



U triljskom naselju Gaz u podne je svečano otkrivena brončana skulptura "Mladenci", rad akademskog kipara Stipe Sikirice. Skulptura, koja prikazuje mladića kako posjeda djevojku na konja, postavljena u parku čije je uređenje trajalo šest mjeseci. Inicijatori uređenja parka i postavljanja skulpture su Zavičajna udruga kulture Mladenci i Grad Trilj.
Skulpturu su, u nazočnosti brojnih uzvanika i građana, otkrili gradonačelnik Trilja Ivan šipić, predsjednik Udruge Mladenci Silvestar Krka, alkar Mario šušnjara i predstavnica Ministarstva kulture gđa. Gudelj. U prigodnom kulturno - umjetničkom programu nastupili su KUD župe Grab i Nenad Vetma. Gradonačelnik šipić kazao je kako će uređenje parka Gaz doprinjeti poboljšanju kulturne i turističke ponude Grada Trilja.

OSNIVAčKA SKUPšTINA SDP-a OPćINE OTOK ODGOđENA ZA 8. STUDENOGA

Za danas najavljena osnivačka skupština SDP-a Otok odgođena je za 8. studenog u 10 sati. Kako nas je izvjestio povjerenik SDP-a za Otok Damir Matijašević skupština nije održana zbog spriječenosti predsjednika stranke Zorana Milanovića i Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji su trebali prisustvovati skupštini, a spriječeni su zbog održavanja sastanka Glavnog odbora u Zagrebu.

"NACIONALNI SAJAM BRANITELJSKI ZADRUGA" U VODICAMA

Danas, 25. listopada, u hotelu Olimpija u Vodicama održava se Nacionalni sajam braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske. S proizvodima i djelatnostima predstavilo se oko 250 izlagača, među kojima i šest braniteljskih zadruga iz Cetinskog kraja. Sajam je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor.

SPORT



S početkom u 19.30 sati danas, 25. listopada, "Alkar" u 3. kolu A1 košarkaške lige dočekuje ekipu "Zaboka".

U nedjelju, 26. listopada, u zadarskim Jazinama od 11 sati u 2 kolu A2 lige sastaju se košarkaši "Pet bunara" i triljske "Cetine".

U nedjelju, 26. listopada, su na rasporedi susreti 11. kola 4. HNL jug. Od 15.30 sati sastaju se "Glavice" i "Sloga" Mravinci, dok u isto vrijeme u Grudi igraju "Slaven" i "OSK".

Vodeća ekipa druge rukometne lige sinjski "Kamičak" gostuje u nedjelju, 26. listopada, u Splitu protiv ekipe "Krilnik". Susret počinje u 14.30 sati. U istoj dvorani od 16.30 sati sastaju se "Split 2" i "Cetinka".

Rukometašice RK "Sinj" i RK "Cetina" igraju lokalni derbi susret 5. kola danas, 25. listopada, u 16 sati u Sinjskoj dvorani.

U 3. kolu 1B odbojkaške lige, odbojkašice OK "Sinj" u nedjelju, 26. listopada, u 15 sati u dvorani Oš Marka Marulića dočekuju ekipu "Donat zaštita" iz Zadra.

Danas, 25. listopada, na rasporedu je Jesenski kros za učenike i učenice s područja škola Cetinskog kraja. Ova športska manifestacija u urganizaciji športske zajednice Sinj počinje u 09.15 na sinjskom Hipodromu.