Četvrtak, 25.10.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 24.10.2007.g., na sinjskom području četrdesetsedmogodišnjak je napadnut od nekoliko nepoznatih muških osoba koji su mu otuđili mobitel i novčanik s novcem. Oštećeni je zadobio TTO. Policijski izvidi su u tijeku.
IZVOR: PU SD

POTPISAN UGOVOR IZMEđU VAD-a I GRADA SINJA


FOTO: Vito Perić
Danas je u prostorijama VAD-a potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje Alkarskih dvora između Grada Sinja i VAD-a. Podsjetimo, Grad Sinj će za projekt izgradnje Alkarskih dvora u tri proračunske godine izdvojiti 6 milijuna kuna.

POLAGANJE KAMENA TEMELJCA ZA PRVI OBJEKT U ZONI čAPORICEGospodarska zona čaporice uskoro će dobiti prvi objekt, naime za danas je najavljeno polaganje kamena temeljca za izgradnju pogona za preradu pet ambalaže, gume i gumenih proizvoda. Polaganju kamena temeljca prisustvovati će kako nam je najavio gradonačelnik Trilja Jozo Sarač, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader sa svojim suradnicima, direktor fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, investitori tvrtka OPORABA d.o.o i izvođači radova.

63. GODIšNJICA OSLOBOđENJA SINJA OD FAšISTIčKIH OKUPATORA


FOTO: Vito Perić
Danas se navršavaju 63. godine od oslobođenja Sinja od fašističkih okupatora. Tim povodom predstavnici Udruge antifašističkih boraca NOB-a i antifašisti Cetinske krajine u 10,00 sati položili su vijence na spomen kosturnicu u đardinu. Vijenac je položio i gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević.

"DAN ZAHVALNOSTI"

Danas s početkom u 11 sati u osnovnoj školi u Košutama održan je Dan zahvale Ministarstvu i županiji. Kako nam je rekao ravnatelj osnovne škole Trilj Davor Hrgović Dan zahvale organiziran je nakon što su ministarstvo i županija izdvojili značajna sredstva za sanaciju tamošnje škole.

OBAVIJEST

Sinjska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od idućega tjedna poslovat će na novoj adresi, u Splitskoj 37, na drugom katu Poslovnog centra Balinice. Zbog preseljenja sutra će raditi do 13,00 sati, a u petak neće raditi sa strankama, kazao je voditelj ispostave Frano šuste.

SPORTNaš Vedramn đipalo noćas je u Chichagu donio prvu pobjedu Hrvatskoj reprezentaciji. Naš teškaš u kategoriji do 91.kg pobjedio je u tri runde boksaća iz Konga Bizanga na bodove 22-14, svoj slijedeći meč ima protiv Crnogorca Gajovića.

Večeras od 18 sati u Zadru se igra susret druge kuglačke lige između Donat Zaštite i triljskog Vrnija.

Sutra starta nova A1 košarkaška liga. Sinjski Alkar u dvorani Baldekin u 19 sati igra protiv domaćeg šibenika.