Srijeda, 25.10.2006.

STIPENDIJE ZA UčENIKE I STUDENTE IZ OTOKA

Odlukom općinskog poglavarstva Otoka, ove školske godine Otok će dodijeliti učeničke i 10 studentskih stipendija. Stipendije se dodjeljuju svim učenicima poljoprivredne i veterinarske škole, te studentima poljoprivrednog i veterinarskog usmjerenja, studentima osobitog uspjeha u školovanju i studentima invalidima Domovinskog rata. Visina stipendija iznosit će od 300,00 do 500,00 kuna.

62. GODIšNJICA OSLOBOđENJA SINJA

Povodom 62. godišnjice oslobođenja Sinja i Cetinskog kraja od fašizma, Udruga boraca i antifašista Cetinskoga kraja danas je održala komemorativni skup u gradskom parku đardin u Sinju. Na spomen kosturnicu poginulim partizanima i antifašistima Cetinskog kraja vijence su položili predstavnici Grada Sinja, Udruge boraca i antifašista, te predstavnici sinjskog SDP-a. Na skupu se okupilo 30 - tak, uglavnom starijih mještana Sinja.

GODIšNJICA RAZMJENE 124 HRVATSKA RATNA ZAROBLJENIKA

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnica splitsko - dalmatinske županije, obilježava 15. obljetnicu razmjene 124 hrvatska ratna zarobljenika. Tim povodom u četvrtak, 2. studenog u mjestu Pakovo selo u žitniću, na mjestu razmjene, otkrit će se spomen ploča u znak sjećanja i opomene. Društvo poziva sve ratne zarobljenike, razmijenjene 2. studenog 1991. godine da nazoče svečanosti koja će početi u 11,00 sati. Sve informacije mogu se dobiti u Hrvatskom društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora Split na telefon 371 - 833.

KNJIžEVNA TRIBINA

Ogranak Matice hrvatske Sinj organizira književnu tribinu «Stoljeća hrvatske književnosti». Biblioteku Matice hrvatske predstavit će akademik Ante Stamać i dr. Nedjeljko Mihanović, a odabrane tekstove govorit će dramski umjetnik Joško ševo. Tribina će se održati sutra u hotelu Alkar, s početkom u 18,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i danas se, u 13,00 sati prikazuje hrvatski dječji pustolovni film «Duh u močvari».

Redatelj je Branko Ištvančić, a scenarij je napravljen prema istoimenom romanu književnika Anta Gardaša, koji je uvršten u osnovnoškolsku lektiru.
U 20,00 sati igra američki film «Zmije u avionu», u kojem glavnu ulogu Samuel L. Jackson.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima bez električne energije do 12,00 sati su potrošači u Rožama i Rudi Velikoj - Tadići, Paleško i Matijaševići. Do 14,30 sati bez električne energije su potrošači u Rudi Maloj - Ribnjak, Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik, a do 15,00 sati potrošači na području naselja: Jabuka, zaseoci Grubišić - čabo i Kutlešić.

SPORT

U susretu drugog kola Hrvatskog nogometnog kupa, nogometaši Hrvaca gostovali su u Koprivnici. U vrlo dobroj igri prvoligaš Slaven Belupo pobijedio je Hrvace rezultatom 4 : 2.
Pogotke za Hrvace postigli su Nediljko Bašić i Ivan Jerkan.