Utorak, 25.10.2005.

POLOžENI VIJENCI POGINULIMA U 2. SVJETSKOM RATU

Danas u 10 sati položeni su vijenci na spomen obilježje poginulima u Drugom svjetskom ratu u obrani Sinja i Cetinskog kraja u Gradskom parku, a povodom 25. listopada 1944. godine kada je Sinj i Cetinski kraj oslobođen od okupatora.
Vijence su položili u ime Uprave Grada predsjednik Gradskog vijeća Miše Varenina te u ime boraca iz Drugog svteskog rata Janko Kelava.

DAN DOBROVLJNIH DAVATELJA KRVI

Danas Hrvatska obilježava dan dobrovoljnih davatelja krvi. Ovo je prilika zahvaliti se dobrim i humanim ljudima koji nerijetko daju krvnu tekućinu za spas drugih ljudi, ističe ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen.
Svečano obilježavanje naših davatelja krvi, kako kaže Omrčen, bit će u 12 sati u Sinjskoj udruzi kada će se poradi humanosti dijeliti priznanja i zahvalnice, a upriličen je domjenak za sve darovatelje krvi.

IZASLANSTVO GRADA SINJA U NJEMAčKOJ

Sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević s članovima poglavarstva i predstavnicima županije u službenom je putu u Njemačkoj ističe predsjednik Gradskog vijeća Miše Varenina.
Dodaje kako je u posjetu Minhenskoj tvrtki "EuRec Tehnology i partneri" u kojoj će vidjeti kako radi mobilno postrojenje za mehaničko biološku obradu komunalnog otpada. Inače ova tvrtka, ističe Varenina, našem gradu i Hrvatskoj nudi partnerstvo u pilot projektu.
Nama su posebno interesantni poradi sanacije deponija Kukuzovac koji nam je gorući problem kada je riječ o saniranju otpadnog materijala, ističe gosp Varenina.

SAJAM "SASSO" U SPLITU

Sutra u Splitu počinje sajam "SASSO", sajam graditeljstva drvne i metalne industrije, alata, strojeva i opreme. Tijekom četiri dana sajam će biti upotpunjen i obrtništvom i malom privredom kao i novim dostignućima elektronike,energetike i telekomunikacija.

Općina Dicmo prvi put se predstavlja na Sajmu kaže načelnik Josip Silić. Za ovu priliku priredjen je i DVD film o Općini i njenim gospodarskim mogućnostima.
Ovo je dobra prilika potvrdjuje načenik prezentirati Dicmo budućim potencijalnim ulagačima i privrednnim partnerima obzirom da povećavamo gospodarsku zonu za još novih 60-tak tisuća metara kvadratnih.

VRIJEME

Danju posvuda sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Jutarnja temperatura zraka 14 do 18, a najviša dnevna od 19 do 23°C.