Ponedjeljak, 25.10.2004.

ULAZAK HRVATSKE U EUROPU 2007?

Nema izgleda da Hrvatska u EU uđe 2007 zajedno s Bugarskom i Rumunjskom, ali će Europska komisija u bileteralnim sporovima Ljubljane i Zagreba zadržati neutralno stajalište rekao je danas povjerenik Europske komisije iz Slovenije Janez Potočnik koji će preuzeti reesor znanosti u Slovenskoj Vladi. Podsjetimo, predviđeno je da Hrvatska počne s intenzivnim pregovorima o ulasku u EU početkom 2005.

NESTAO HRVATSKI VOZAč U IRAKU?

Ministarstvo vanjskih poslova nema službenih informacija o nestanku hrvatskog vozača na sjeveu Iraka. Informacija je HTV dobio od tvrtke u kojoj je vozač zaposlen , a koja nije željela otkriti njegov identitet. Za američke tvrtke u Iraku radi oko stotinu hrvatskih vozača , a u spornom konvoju bilo ih je desetak. Ostali su vozači dobro i na sigurnom.

Prema posljednjim informacijama vozač koji je u subotu poginuo u Mosulu nije Hrvat nego Turčin.

DANAS POčINJE NASTAVA ZA STUDENTE U SINJU

Od ravnatelja sinjske gimnazije prof. Marka Duvnjaka saznajemo da će za studente dislociranog studija u Sinju, pravo u gospodarstvu i upravno pravo nastava početi danas u 16 sati u gimnaziji Dinka šimunovića...
...

OBAVIJEST IZ VODOVODA I čISTOćE

Iz poduzeća Vodovod i čistoća Sinj potvrđuju da će od danas zbog radova na vodovodnoj mreži dolazi do prekida u snadbijevanju vodom na području naselja Jasensko, Karakašica, čitluk, Lučane, Suhač i Hrvace. Mole se potrošači da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

OBAVIJEST IZ GRADSKOG POGLAVARSTVA

Gradsko poglavarstvo Sinja obaviještava primatelje pomoći za uzdržavanje s područja grada da će od danas u zgradi gradske uprave soba br. 37 dijeliti isplata sredstava za ogrjevna drva. Sobom obvezno treba ponijeti kopiju uvjerenja o primanju pomoći za uzdržavanje.

HUMANITARNA AKCIJA ZA SESTRE PUTNIK

U humanitarnoj akciji pomoći Anđeli i Ivani Putnik u svrhu transplatacije bubrega jučer je održana revijalna utakmica između ekipe Hrvatskog sabora i sinjskog gradskog poglavarstva...
...

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra od 8.30 - 14.30 bez napajanja električnom energijom bit će Karakašica (naselja čovići, žmire i Cvitkovići) i dio Hrvaca (oko restorana Venezia).

SPORT

U II. Hrvatska odbojkaška liga Jug ženski odbojkaški klub Sinj pobijedio je Arbanase iz Zadra rezultatom 3:0

VRIJEME

Prevladava pretežno vedro sa slabom naoblakom mjestimice.Vjetar slab. U 8 sati izmjereno je 10 C, a trenutna temp. Je 17 C. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 19 do 24 Celzijeva stupnja.