Srijeda, 25.09.2013.

Sjednica Općinskog vijeća Općine Dicmo

Sutra od 16 sati održat će se 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Dicmo, za koju je predviđeno 12 točaka dnevnog reda.
Između ostalog, dicmanjski vijećnici sutra će raspravljati o izmjeni Statuta Općine i Poslovnika Općinskog vijeća, o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu, kao i prijedlogu priključenja na komunalne vodne građevine.
Pred dicmanjskim vijećnicima sutra će se naći i prijedlozi godišnjeg izvještaja o izvršenju općinskog proračuna u 2012. godini te polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2013. godinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Premijera ‘Mrtvina’ u triljskom kinu

Večeras u 19 sati i 30 minuta u triljskoj kinodvorani Dramska udruga ‘Most’ iz Trilja odigrat će predstavu Mrtvine, autorice Nade Lapić.
Dramska udruga ‘Most’ tradicionalno nastupa u Mihovilskim danima. I ove godine predstavit će se s premijerom posebno spremljenom za svoju vjernu publiku. Predstava je humoristična, a ulaz slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj domaćin hrvatskoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji

Sinj je ponovno domaćin nogometnoj reprezentaciji Hrvatske, međutim, ovoga puta nisu u pitanju kadeti nego ženska reprezntativna vrsta.
Naime, u okviru kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene, koje će biti održano 2015. godine u Kanadi, u četvrtak će svoj susret od 15,30 na Gradskom stadionu odigrati nogometašice Hrvatske i Irske.
Pored njih u ovoj skupini u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrat će Slovenija, Slovačka, Rusija i Njemačka. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

67 svijeća za 67 žrtava



Jučer, na samu 70. godišnjicu stradavanja nevinih civila iz Košuta,Turjaka i Brnaza, u župi Košute služena je sveta misa zadušnica.
Nakon svete mise, koju je predvodio župnik don Darijo Čorić, dio vjernika uputio se na novootkriveni spomenik na Kukuzovcu. Kod spomen obilježja župnik je izmolio odriješenje, a vjernici su upalili 67 svijeća, za 67 nevinih civila koji su ubijeni na tom mjestu 24. rujna 1943. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR