Subota, 25.09.2010.

Priopćenje za javnost sinjskog HDZ-a

Gradski odbor sinjskog HDZ-a priopćenjem za javnost osvrnuo se na zadnju sjednicu Gradskog vijeća Sinja na kojoj je gradonačelnik Ivica Glavan predložio samom sebi povećanje plaće.
U priopćenju stoji kako je gradonačelnik predložio Vijeću na posljednjoj sjednici povećanje vlastite plaće za 25%, što je neto između 2 tisuće i 3 tisuće kuna. Taj prijedlog, uz podršku vijećnika SDP-a i novih koalicijskih partnera Nezavisne liste dr S. Jadrijevića i nezavisnog vijećnika Miroslava Baraća je i prihvaćen. Gradskom vijeću nisu ponuđeni nikakvi argumenti koji bi opravdali takvo  povećanje plaće.
U HDZ-u se pitaju da li su to argumenti – što Gradonačelniku u njegovom radu pomažu dva zamjenika, savjetnici, pročelnici? Da li je to punjenje gradskog Proračuna koji se ne odvija planiranom dinamikom? Ili je to krizno okruženje u kojem živimo i 3 tisuće 100 nezaposlenih u evidencijama Sinjskog zavoda za zapošljavanje? Koji su se to veliki investicijski projekti dogodili od prošlih lokalnih izbora u svibnju 2009.g.?
Sasvim sigurno da nije posrijedi niti jedan od navedenih argumenata, stoji u priopćenju HDZ-a kojeg u cjielosti donosimo u Dnevniku Hit radija u 16,00 sati

Akcija darivanja krvi u Trilju

U restoranu Dalmacija u Trilju u tijeku je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj. Akcija traje do 13,00 sati, a organizatori očekuju kako će joj pristupiti veliki broj davatelja krvi, osobito mlađih osoba, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split.

Dan Općine Dufopolje

U okviru proslave Dana općine i blagdana Sv. Mihovila i Jerolima, danas u 18,30 sati u Domu kulture u Dugopolju otvorit će se izložba slika akademskog slikara Zlatka Modrića.

U 19,30 sati Robert Kurbaša izvest će monodramu „Ispit savjesti“.

Obavijest

Sutra, 26. rujna, se obilježava svjetski Dan srca. Tim povodom, na Trgu dr. Franje Tuđmana od 10,00 do 12,00 sati djelatnici Zavoda za javno zdravstvo splitsko–dalmatinske županije organiziraju mjerenje krvnog tlaka, tjelesne težine, visine i opsega struka, te određivanje indeksa tjelesne mase. Akciji mogu pristupiti svi zainteresirani građani

Sport

Pred nama je izuzetno bogat sportski vikend: Danas, 25. rujna, će se na sinjskom Hipodromu od 15,00 sati održati 5. galopski memorijal „Dr. Franje Tuđmana“, u organizaciji galopskog kuba Mustang iz Glavica.

Nogometaši Junaka na svom terenu u 16,30 sati dočekuju zagrebački HAŠK-a. Dugopolje igra u Vukovaru kod istoimenog kluba.

Utakmice 4. lige igraju se sutra, 26. rujna. Glavice dočekuju Croatiju iz Zmijavaca, a OSK gostuje u Župi dubrovačkoj. Oba susreta počinju u 16,30.

Ovog vikenda počinju i drugoligaška rukometna natjecanja. Kamičak je domaćin Jelsi, Trilj Biogradu, a ŽRK Sinj gostuje u Splitu.

Danas, 25. rujna, u 16,00 sati, na SC „Ivica Poljk-Sokol i Andrija Alčić“ odigrat će se susret 2. kola 1. Hrvatske ragbi lige između Ragbi kluba SINJ i Ragbi kluba MLADOST.
Sutra, 26. rujna, u 11,00 sati, na istom terenu igra se 1. turnir prvenstva Hrvatske u kategoriji juniora U-17. Na turniru sudjeluju  ragbi klubovi Sinj, Nada i Makarska.

U okviru Mihovilskih dana u triljskoj sportskoj dvorani igra se košarkaški turnir, na kojem sudjeluju košarkaški klubovi Cetina, Metković, Mislav i Kaštela.

Na boćalištu Gaz održava se turnir u boćanju, kojeg je organizirao Boćarski klub Trilj.

Stanje na cestama

Jaka kiša i veće količine vode na kolniku znatno otežava vožnju i usporava promet u Istri, Lici i Gorskom kotaru.
Zbog veće količine vode na kolniku otežano se vozi dionicom Istarskog ipsilona između čvorova Pula i Kanfanar, a zbog vode na kolniku zatvorena je i Vodnjanska cesta u Puli (D21).
Kolnici su mokri i skliski na sjevernom i srednjem Jadranu, sjeverozapadnom dijelu zemlje te u središnjem dijelu unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da brzinu i način vožnje maksimalno prilagode vremenskim prilikama i uvjetima za vožnju te da zbog tmurna i kišovita vremena voze s uključenim kratkim svjetlima.
IZVOR: HAK