Petak, 25.09.2009.

TKO SAM? šTO SAM? ODAKLE SAM?

"TKO SAM? šTO SAM? ODAKLE SAM?" Manifestacija je u organizacije udruge "Studenti Cetinske krajine" i još šest zavičajnih sudentskih udruga održat će se u nedjelju 27. rujna 2009. godine na zagrebačkom Cvjetnom trgu s početkom u 09,30 sati. Cilj ove manifestacije upoznati je zagrepčane i sve njihove goste sa prirodnim ljepotama te kulturnom i povijesnom baštinom hrvatskih krajeva, a to će učinit upravo mlade uzdanice svojih rodnih krajeva okupljenih u studentske zavičajne udruge. U organizacije ove manifestacije osim naše udruge sudjeluju još Udruga zagorskih studenata "KAJ", Udruga studenata Dubrovnika "Libertas", Zagrebački klub livanjskih studenata, Udruga novljanskih studenata, Klub zadarskih studenata te Zavičajni klub hercegovačkih studenata. Svaka od spomenutih udruga predstavit će svoj kraj kroz pjesmu, ples, hranu, piće te uz pomoć promotivnih materijala. Manifestacija TKO SAM? šTO SAM? ODAKLE SAM? je pilot projekt za koji se nadaju da će zaživjeti te da će se održavati svake godine ali pred početak ljeta s ciljem međusobnog upoznavanja i predstavljanja hrvatskih krajeva potencijalnim turistima i ostalim građanima. Na ovaj način bismo doprinijeli razvoju turizma i gospodarstva rodnog kraja. Ovo je po prvi put da zavičajne studentske udruge zajednički sudjeluju u nekom projektu, a neke od spomenutih udruga( Zagoraca, Livnjaka i Novljana) osnovane su uz nagovor i savjete mladih cetinjana te su uspješno započele s radom.

Ante Prolić, voditelj Doma zdravlja Sinj

Upravno vijeće županijskog Doma zdravalje Splitsko-dalmatinske županije jučer je za voditelja sinjske ispostave imenovala dr. Antu Prolića, specijalistu obiteljske medicine.

Dan grada Trilja

Povodom blagdana Svetoga Mihovila, zaštitnika Trilja, koji se slavi i kao "Dan grada" u triljskom gGadskom kinu održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća. Na svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima i kolektivima dodiljene su nagrade grada, koje su dobili Pekara "šaribok" i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Trilj. Povelja Grada uručena je Mladenu Bacelju i državnom tajniku Branku Bačiću.

Vijesti iz Dugopolja

Blagdan Svetoga Mihovila zaštitnik je i Općine Dugopolje. U 18 sati svečano će se otvoriti radovi na izgradnji bazena i teniske dvorane u sklopu SC Hrvatski vitezovi, a u 19 sati u dugopoljskom domu kulture održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća.

Obavijest

Danas je otvoren natječaj za prodaju/pravo građevinskog zemljišta na GZK. Natječaj je otvoren trideset dana, a svi zainteresirani natječajnu dokumentaciju mogu predignuti u Upravnom odjelu za prostorno planiranje i gospodarenje.

"Dani Svetog Mihovila"

U okviru Mihovilskih dana u Trilju će se večeras održati humanitarni koncert "Triljsko srce" na kojemu će nastupiti Neno Belan i Marijan Ban. Koncert će se održati u gradskom parku s početkom u 21 sat.

Javna tribina "Gradonačelnik i njegovi suradnici s građanima"

Sutra, 25. rujna, s početkom u 10,30 sati u prostorijama Gradskog kina održat će se javna tribina "Gradonačelnik i njegovi suradnici s građanima". Gradonačelnik i njegovi suradnici odgovarat će na pitanje građana direktno i neposredno, a ujedno će prezentirati trenutačno gospodarsko stanje u kojemu se nalazi Grad Sinj.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,45 prikazuje se akcijski avanturistički film G. I. Joe - Kobrin uzlet.

Sport

Povodom blagdana Svetoga Mihovila na športsko-rekreacijskom centru Zdenko Pavela Cato u čaporicama igra se nogometni turnir. U 16,45 igraju Trilj i Bisko, a u 17,45 čaporice i Vedrine.

U okviru "Dana Svetog Mihovila" u centru borilačkih vještina Mugendo u Jabuci s početkom u 17,30 sati u organizaciji karate kluba Cetinka, sutra, 25. rujna, održat će se natjecanje u amaterskom boksu, ful kontaktu, demonstracije u karateu i ekipno natjecanje žena u katama.