Četvrtak, 25.09.2008.

DANAS SE POSTAVLJA KUPOLA NA GRADSKI BAZEN


FOTO: Filip Ratković
Predstavnici specijalizirane talijanske tvrtke jutros su na Gradskom bazenu počeli sa postavljanjem kupole. Kako doznajemo od voditelja Gradskog bazena sama kupola biti će postavljena danas, a nakon zagrijavanja vode i postizanja optimalne temperature za kupanje bazen će se otvoriti za korisnike, pretpostavlja se početkom idućeg tjedna.

OBAVIJEST

Učenicima osnovne škole Marka Malića svi udžbenici i radne bilježnice koje im nedostaju biti će na školskim klupama do srijede, potvrdio nam je to u razgovoru pomoćnik ravnatelja Agencije za obrazovanje Darko Tot. Naime, zbog problema sa e-matricom preko koje su se slale narudžbe za udžbenika osnovna škola Marka Marulića nije bila u mogućnosti djeci pribaviti sve udžbenike što je učiteljima i nastavnicima otežavalo rad. Nakon što su problemi otklonjeni Tot garantira već sljedeći tjedan udžbenike, a također poziva i učitelje za razumijevanje.

SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA VAD-a

Sinoć je održana sjednica Upravnog odbora VAD-a na kojoj se raspravljalo o nekoliko točaka dnevnog reda, a najviše pozornosti vodstvo Viteškog alkarskog društva posvetilo je tijeku radova na Alkarskim dvorima odnosno dinamici provođenja radova, kako bi sve bilo spremno za polazak alkarske povorke za 294. Sinjsku alku iz ovih prostora. Na sjednici se raspravljalo o tijeku priprema za večer sponzora i donatora te večeri slavodobitnika koja će se održati u muzejskom prostoru Mimara u Zagrebu 16.listopada.

OBAVIJEST

Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora u u ulici Serdara Vučkovića i Kralja Zvonimira od sutra, 26. rujna, se primjenjuje privremena regulacija prometa, na način da se omogućuje stanovnicima ovoga dijela grada dolazak do njihovih domova kružnim tokom od Matića ulice, Dragaševim prolazom, žankovom glavicom i ispred zgrade Gradske uprave kao obavezan smjer kretanja. Regulacija će trajati do 15. studenog.

DELEGACIJA GRADA SINJA PUTUJE U MONTEMARCIANO

Gradonačelnik Grada Sinja sa suradnicima, sinjska Gradska glazba i predstavnici Turističke zajednice Grada Sinja danas putuju u prijateljski talijanski grad Montemarciano gdje će se upriličiti svečanost povodom 10-te obljetnice svečanog potpisivanje povelje između dva grada.

OBAVIJEST

Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora u Vrličkoj ulici od Baljkova mosta do Jakina guvna bit će privremena regulacija prometa od ponedjeljka 29. rujna do 15. studenoga na način da će se promet zbog radova odvijati u dvije faze. Prva faza od Baljkova mosta do ulaza u ulicu Dinka šimunovića i druga od ulaza u ulicu Dinka šimunovića do Jakina guvna. Promet će se omogućiti u navedenim fazama samo za stanare i zaposlenike Policijske postaje, a pješacima će biti omogućeno kretanje za cijelo vrijeme gradnje.

OBAVIJEST

Zbog redovitog servisiranja i ispitivanja opreme tunela na Državnoj cesti D-1, dionici "Brza cesta Solin- Klis" za sav promet od večeras u 22 do sutra u 6 sati ujutro bit će zatvorena ta dionica ceste. Alternativni pravac je "stara Kliška cesta". Iz Hrvatskih cesta učesnike u prometu mole za strpljenje i razumjevanje uz poštivanje privremene prometne signalizacije.

OBAVIJEST

U Galeriji Galiotović danas, 25. rujna, će se održati audicija za novoosnovani dječji zbor "Sinjski slavuji". Voditeljica zbora je profesorica glazbe Marija župić.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručna osposobljavanja za zanimanja: brodomonter, dizaličar, zavarivač i brodocjevar. Troškove školovanja, novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, te troškove prijevoza i liječničkog pregleda osigurava Zavod. Rok za prijavu je 3. listopada, a sve informacije, kao i prijave, mogu se dobiti kod savjetodavaca u ispostavama Zavoda za zapošljavanje.

"DANI SVETOG MIHOVILA"

U Trilju se nastavlja program obilježavanja blagdana Svetoga Mihovila, zaštitnika župe i Dana Grada. Danas, 25. rujna, u okviru Mihovilskih dana u Gradskom kinu bit će predstavljena knjiga Nikole Kuzmičića "Došavši sa svoga rodnoga otoka Hvara studirati u Zagreb" i trećeg broja časopisa Triljski most. Organizatori predstavljanja knjige i časopisa je Kulturno-društvo Trilj.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Svečani program povodom blagdana Gospe od Ružarija i Dana Grada Vrlike počinje u petak, 26. rujna, misijama-duhovnim obnovama koje će predvoditi prof. fra Siniša Balajić i sinjski gvardijan fra Bože Vuleta.

SPORT

U okviru dana Grada Trilja i blagdana Sv. Mihovila u Trilju će se sutra i prekosutra održati tradicionalni košarkaški turnir. Sutra, 26. rujna, od 16.30 sati sastaju se Alkar i Kaštela, a u 18.30 sati igraju domaćin Cetina i Solin. U subotu, 27. rujna, od 16.30 sati susret je za 3. mjesto, a od 18.30 sati igra se utakmica za pobjednika turnira. U subotu je i turnir za mlađe uzraste u triljskoj dvorani uzrast 96. i mlađe koji počinje u 9 sati. Nastupaju Cetina, Alkar, Trogir i Solin.