Ponedjeljak, 25.09.2006.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

članovi Gradskog poglavarstva Grada Sinja, sutra će na 38. sjednici biti upoznati s aktualnom situacijom na odlagalištu komunalnog otpada «Mojanka», kao i o projektiranju kanalizacijskog sustava sjevernog dijela Grada. Poglavarstvo će razmotriti i prigovor na odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja po javnom nadmetanju te ponude za zamjenu ili prodaju nekretnina u svrhu realizacije gradskih javnih površina.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Gradski vijećnici vijećat će u četvrtak 28. rujna. Prijedlog za iskazivanje nepovjerenja članu gradskoga poglavarstva i zamjeniku gradonačelnika Veliboru Miloševiću, te prijedlog odluke o izboru novoga dogradonačelnika samo su dvije od 11 točaka dnevnoga reda. Prema najavama dijela medija novi zamjenik gradonačelnika će biti Sloven Poljak.

JAVNA TRIBINA

Udruga za razvoj civilnog društva i kvalitetu življenja SRMA Sinj, organizira javnu tribinu: «Rana razvojna rehabilitacija djece», s naglaskom na probleme u govoru djece jaslične i vrtićne dobi. Gosti su ginekolozi, pedijatar, liječnik školske medicine, logopedi i psiholog. Tribina će se održati u maloj franjevačkoj dvorani večeras 18,00 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Trilja i Gradsko društvo crvenog križa Sinj, organiziraju akciju dragovoljnog darivanja krvi, koja će se održati sutra od 9,00 do 13,00 sati u restoranu Dalmacija u Trilju.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Bez električne energije svakoga dana do petka, u vremenu od 8,30 do 14,30 bit će i potrošači na području Općine Otok, zaseoci Brčić, Smoljo, Radnić, Katić i Marinović.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,00 i u 20,00 sati prikazuje se avanturistička obiteljska komedija «Moji problematični praznici». U glavnim ulogama igraju Robin Williams i Cheryl Hines. Redatelj je Barry Sonnenfeld. Obitelj uspješnog direktora našla se pred najvećim i najtraumatičnijim izazovom života: moraju provesti dva tjedna zajedno u kamp kućici, umjesto da uživaju u planiranom odmoru na Havajima.

"DANI SV. MIHOVILA" U TRILJU

Trilj nastavlja s obilježavanjem blagdana svoga zaštitnika Svetoga Mihovila i Dana Grada.
Sutra u 18,00 sati u triljskoj crkvi počinje trodnevnica. Krunicu i svetu misu molit će i propovijedati dr. don Ivan Bodrožić.
...

SPORT

U glavnoj galopskoj utrci na sinjskom hipodromu u glavnoj trci na 2 tisuće i 400 metara pobijedilo je grlo Kalcit, vlasništvo Galopskog kluba Blaškan - Ringo iz Brnaza.

Junak je u subotu izgubio od Jadrana iz Kaštela 2:0, a susret je prekinut u šezdesetoj minuti jer je igrač Junaka Stipe Poljak sucu ćapinu iz ruku istrgnuo žuti i crveni karton.

čETVRTA HNL-SJEVER
Rezultati:
OSK-Glavice 1:2
Hrvace -Dinara 3:1

1. Raštane 10
2. Hrvace 9
3. Glavice 9
.
.
9. OSK 2

TREćA HNL
1. Trogir 16
2. Jadran LP 13
3. Dugopole 12
.
6. Junak 10

KRONIKA 92

PP SINJ, tridesetpetogodišnjak je zadržan, jer je dana 21.09.2006.g. u alkoholiziranom stanju /1,12 g/kg/, vrijeđao i tjelesno napao svoju tridesetsedmogodišnju djevojku. Slijedi PP iz čl. 4 ZOZONUO.

IZVOR: PU-SD

VRIJEME

Ujutro je u unutrašnjosti moguća magla i sumaglica. Prijepodne će doći do postupnog jačeg naoblačenja sa zapada koje će najprije zahvatiti Jadran i gorske krajeve, a tijekom večeri i u noći cijelu zemlju. Kiša se očekuje tek krajem dana i u noći, prvenstveno na Jadranu i u zaleđu. Puhat će slab vjetar uglavnom južnih smjerova, a na Jadranu će slabo jugo tijekom dana ojačati tako da će mjestimice na otvorenom imati i jake udare. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 7 do 10, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 25°C.