Subota, 25.09.2004.

ZAVRšAVA SEMINAR U DICMU

U Osnovnoj školi Ante Stračevića u Dicmu danas završava seminar za voditelje Globe programa na kojem je u protekla tri dana sudjelovalo 62 profesora i učitelja s područja Hrvatske, profesora kemije, biologije, prirode i ekologije, te učitelja razredne nastave.
Tijekom odvijanja predavanja nastavno osoblje educiralo se u smislu novih saznanja o okolišu, te su stekli određene pozitivne stavove prema prirodi koja nas okružuje. Glavni nositelj programa je Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa.

PAZAR SE SELI NA HIPODROM

Upravni odjel za komunalne djelatnosti grada Sinja donio je odluku o premiještanju dijela pazara na Sinjski hipodrom.
U postupku izmiještanja dijela Sinjskog pazara, koji je stacioniran uz ulicu Put pazara, koja se koristi za prodaju žitarica, kupusa, ogrijevnog drva, grožđa, krumpira i slične robe, određeno je da se svi prodavači navedenih artikala moraju premjestiti na novu lokaciju u krugu Sinjskog hipodroma, gdje im je omogućen priključak na struju, te kvalitetan parking i nesmetan pristup.
Razlog ovakve odluke gradskog odjela za komunalne djelatnosti je osiguravanje nesmetanog odvijanja prometa ulicom Put pazara.

VIJESTI IZ TRILJA

Gradsko vijeće Grada Trilja donijelo je odluku da se na svečanoj sjednici u utorak 28.rujna Kolektivna nagrada za očuvanje i promicanje kulturne i spomeničke baštine uručit dodijeli Udruzi "Tvrđava čačvina Split", a za doprinos u razvoju poduzetništva i zapošljavanja poduzeću "Gilić Prom - Vedrine Trilj.
Osobna nagrada za očuvanje i promicanje folklorne baštine te radu s mladima uručit će se fra Dušku Botici župnika Graba.

DANI SV.MIHOVILA

U sklopu Mihovilskih dana večeras će se u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Trilju otvoriti izložba slika Vladimira Medanića, a do 29 .rujna u osnovnoj školi zainteresirani mogu u vremenu od 8 do 19 sati pogledati izložbu slika likovne udruge Tilurium .
Sedamnaest umjetnika s područja Cetinskog kraja, članova udruge, izložilo je 26 svojih slika, u tehnikama ulje, pastel, akvarel, te pješčanom mozaiku.

Sveti Mihovil zaštitnik je i općine Dugopolje, koja dan nakon blagdana svoga zaštitnika slavi i blagdan suzaštitnika svetoga Jeronima. Tim povodom organizirana su brojna kulturna, športska i zabavna zbivanja, a najavljeno je i otvaranje novih poslovnih objekata u poduzetničkoj zoni. Ministar znanosti obrazovanja i športa dr Dragan Primorac u Dugopolju će u utorak otvoriti sportsku dvoranu u sklopu Oš Dugopolje.

Blagdan Sv. Mihovila ujedno je Dan Policije. Tim povodom 29.rujna na Centralnom križu gradskog groblja Lovrinac, u 8,30 sati Predstavnici Policijske Uprae položit će vijenac i upaliti svijeću svim preminulim pripadnicima policije, a tom prigodom obići će i grobove gdje su sahranjenji djelatnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

šTRAJK UPOZORENJA

Nakon završenog referenduma u organizaciji triju prosvjetnih sindikata, odlučeno je da će se 5,listopada na Dan Učitelja u osnovnim i srednjim školama te ustanovama znanosti i visokog obrazovanja ipak provesti štrajk upozorenja. štrajkom se traži reforma javnog školstva i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju te znanosti.

INFORMACIJE IZ HAK-a

Prema posljednjim informacijama iz Hrvatskog autokluba zbog jakog vjetra zabranjen je promet na A1 Split- Zagreb, od čvora Sv. Roka, preko Masleničkog mosta do čvora Posedarje. Zbog vjetra zatvorena je i dionica A6 Rijeka- Zagreb od Kikovice do čvora Oštrovice za teretna motorna vozila. Na većini cesta u unutrašnjosti, a ponegdje i uz obalu ceste su mokre . Zbog bure ne plove trajketi za Pag, Rab i Cres. Na graničnim prijelazima Bajakovu i Macelju pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz države.

VRIJEME

U nastavku dana zadržat će se promjenjivo oblačno uz mogućnost kiše i grmljavine mjetimice. Puše uglavnom umjerena bura. Osjetno je svježije. Očekuje se kretanje dnevne temperature zraka između 18 i 22 Celzijeva stupnja. temperatura zraka