Ponedjeljak, 25.08.2014.

Obilježena 23. obljetnica napada na vojarnePrigodnim programom danas je obilježena 23. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj. U organizaciji Grada Sinja položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te je služena misa zahvalnica za Domovinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alajčauš Kako slavodobitnik 59. Vučkovića dječje AlkeDesetogodišnji Dino Vučković alkarskog imena Kako slavodobitnik je 59. Vučkovića dječje alke.
Nakon tri trke alajčauš Kako, njegov zamjenik Iznenadni i alkar Jeti imali su po osam punata. U pripetavanju je Iznenadni pogodio u dva, Jeti u jedan, a alajčauš Kako u sridu i sa 11 punata postao slavodobitnikom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Marin Benja Meštrica slavodobitnik 70. Marića AlkeSlavodobitnik 70. Marića dječje Alke je alkarić Marin Benja Meštrica, koji je u tri trke prikupio ukupno 8 punata.
Meštrica je u dvije trke pogodio ‘u sridu’, a u jednoj ‘u dva’, što mu je bilo dovoljno da bez pripetavanja postane slavodobitnik jubilarne 70. Marića dječje Alke. Marića Alku pratilo je 500-tinjak gledatelja, koji su jučer poslijepodne od početka do kraja natjecanja bodrili svih 19 alkarića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba ratnih fotografija

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ sinoć je u galeriji Galiotović otvorena izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata koju je organizirala Udruga Veterana 126.brigade HV Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Split 2010 slavio na rukometnom turniru u Sinju

U sinjskoj sportskoj dvorani u subotu se održavao jubilarni 20. Memorijalni rukometni turnir u čast svih poginulih branitelja s područja cetinskog kraja, na kojem je u konkurenciji šest ekipa slavila ona iz Splita.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR