Subota, 25.08.2012.

Hladan tuš za RK KamičakPotpuno neočekivano Rukometni klub Kamičak došao je u priliku igrati kvalifikacijski susret za popunu Prve hrvatske rukometne lige protiv riječkog kluba Kozala, no trenutna sreća i zadovoljstvo u čas su se suočili s odbijenicom gradskih vlasti koje su procijenile da nisu u mogućnosti financijski poduprijeti projekt Kamička u elitnom rangu natjecanja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Folklorna večer na Krenici u Gali

U organizaciji KUD-a Krenica u Gali će se večeras održati večer folklora pod nazivom 'Oj Krenico ko te ne bi pio, kod tebe me dragi zamirio'.U programu, koji će početi u 20 sati nastupit će Kulturno umjetnička društva 'Uzarić' - Uzarići, 'Dinara' - Livno, 'Tijara' – Tijarica, 'Bedem' – Grebaštica, 'Kamen Bukovica' - Benkovac i 'Krenica' – Gala. Nakon nastupa KUD-ova, koncert će održati band Amor iz Solina i gost iznenađenja.

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili i bogatu gastronomsku ponudu s autohtonim domaćim specijalitetima.

Prije kulturno-umjetničkog programa u zaseoku Tomaševići na predjelu Osoji bit će služena sveta misa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klapa Hrvace u Makarskoj

U Makarskoj će se na pozornici ljetnog kina večeras s početkom u 20,30 sati održati 8. festival klapa uz mandoline i gitare, na kojem će, kao i protekle dvije godine, nastupiti i Klapa Hrvace. Podsjećamo kako je Klapa Hrvace u prvoj godini svog sudjelovanja na ovom festivalu dobila zlatnu medalju za svoju izvedbu.
Posebnost ovog Festivala je što klape koriste pratnju mandolina i gitara i upravo ga ta činjenica izdvaja od ostalih klapskih festivala.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odbojkaški turnir pripao Sinjankama

U Sinju je završen odbojkaški turnir za mlađe kadetkinje koji se šesti puta za redom održao na kultnom košarkaškom igralištu kod kina, a na kojem su nastupile ekipe Sinja 1, Sinja 2, Splita 1700, Marine Kaštela i Makarske.

Nakon što su u četvrtak odigrane utakmice po skupinama, petak je donio odlične utakmice poluzavršnice. U prvoj utakmici Sinj je pobijedio Split 1700 s 2-1 u setovima, dok je Marina Kaštela slavila protiv Makarske 2-0.

U utakmici za treće mjesto odbojkašice Makarske napravile su odličan posao, nakon gubitka prvog seta zaigrale su puno bolje i preokrenule meč u svoju korist te na kraju slavile rezultatom 2-1.

Finalna utakmica između Sinja i Marine Kaštela zadovoljila je gledatelje koji su svaki dobar potez nagrađivali aplauzom. Posljednji sučev zvižduk bio je ujedno i signal za veliko slavlje sinjskih odbojkašica.

Treba spomenuti da su najmlađe Sinjanke odigrale i dvije revijalne utakmice koje su pokazale da se u Sinju kvalitetno radi s mlađim uzrasnim kategorijama, a turnir je završio podjelom pehara i medalja najboljima uz zajedničko fotografiranje.

IZVOR: WWW.FERATA.HR